Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αν κάνατε λάθος κ. Βενιζέλο μας χρωστάτε μια συγγνώμη... Αν όχι θα σας κρίνουμε όσο σκληρά σας αρμόζει!

H SIEMENS παραδέχθηκε στις κατά καιρούς ανακρίσεις -τις σοβαρές που έγιναν στη Γερμανία και όχι τις υποκριτικές που έγιναν στην Ελλάδα-ότι "χορήγησε" σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα πάνω από 100 εκατομ. ευρώ ως μίζες για τα κατά καιρούς έργα που "κέρδιζε" μέσω διαβλητών διαγωνισμών.
Το ελληνικό κράτος, ενεργοποιώντας όλες τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει, κατάφερε να εντοπίσει μόλις το 1 από τα 100 εκατ.
Παραδέχθηκε ότι το έλαβε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Τσουκάτος.
Και επειδή το σκάνδαλο είναι υπερκομματικό και χρήματα έχουν φτάσει τόσο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα έπρεπε να συγκαλυφθεί. Να μη βρεθούν και να μην τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Και κάτι τέτοιο στην Ελλάδα των συνταγματολόγων είναι πολύ εύκολο και γίνεται με θεσμική κάλυψη. Οιφύλακες, όπως αποδείχθηκε έχουν εγκαίρως λάβει τα μέτρα τους.
Εχουν φροντίσει να "μπλοκάρουν" κάθε στάδιο της έρευνας που μπορεί να φωτίσει την αλήθεια. Είτε σε δικαστκό είτε σε πολιτικό επίπεδο. Και ακόμα και αν -παρά τις δικλείδες ασφαλείας-προκύψουν στοιχεία αυτά να μην οδηγούν σε δίωξη αφού θα υπάρχει παραγραφή.
Κατ΄αρχην δικαστικά την όλη έρευνα -οπως ορίζει ο νόμος-ανέλαβε συγκεκριμένος λειτουργός. Η σημερινή κυβέρνηση- ως αντιπολίτευση τότε- τον είχε κατηγόρησει ανοιχτά ότι συγκάλυψε την υπόθεση!
Ετσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ευκαιρίες. Οι κατηγορούμενοι, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση έφευγαν ένας ένας λίγο πριν κλιθούν για να δώσουν στοιχεια. Αποκορύφωμα η φυγή του κεντρικού προσωπου του σκανδάλου Γ. Χριστοφοράκου.
Εφυγε από τη χώρα την πιό κρίσιμη ώρα και πήγε στη Γερμανία όπου απολαμβάνει την ελευθερία του. Αν έμενε στην Ελλάδα και υπό το φόβο της φυλακής προφανώς θα αποκάλυπτε κάποια στοιχεία. Φρόντισαν όμως αυτοί που είχαν συμφέρον να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο. Ετσι σε δικαστικό επίπεδο τελείωσαν όλα πριν καν αρχίσουν.
Πολιτικά τα πράγματα ήταν πιό εύκολα και κυρίως λιγότερο πολύπλοκα. Η κίνηση κλειδί ήταν το κλεισιμο της βουλής το καλοκαίρι του '09 από τον Κ. Καραμανλή και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Με αυτό τον τρόπο παραγράφηκαν όλα. Βατοπέδι SIEMENS και ότι άλλο.
Η όλη έρευνα που ακολούθησε και ολοκληρώνεται σήμερα είναι απλώς προσχηματική. Ούτε καν τα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν άνοιξε. Βλέπετε την έρευνα δεν την κάνει ανεξάρτητη αρχή αλλά οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι.
Και το μέλημα τους ήταν να μην πληγεί το σύστημα. Γιατί τα πρόσωπα που θα παραπεμφθούν έχουν ήδη εξασφαλίσει την ατιμωρησία.
Φρόντισε για αυτή διαχρονικά και σε ανύποπτο χρόνο ο σημερινός υπουργός Αμυνας και διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος. Στην τελευταία συνταγματική επιθεώρηση που φέρει τη σφραγίδα του περιόρισε στο ελάχιστο την πιθανότητα να διωχθεί πολιτικό πρόσωπο.
Ο κ. Βενιζέλος πήρε το παρωχημένο πλέγμα των διατάξεων για τη δίωξη πολιτικών προσώπων που όταν θεσπίστηκε είχε ως στόχο να προστατεύει τους υπουργούς από την αντιδημοκρατική διάθεση του παλατιού και να μπορούν μόνο εκείνοι και όχι το στέμμα να αποφασίζει διώξεις και το έκανε τερατούργημα. Κράτησε το ίδιο καθεστώς που επιτρέπει σε ένα πολιτικό να επικαλείται ασυλία ακόμα και αν δεν πληρώνει την οικιακή του βοηθό, αλλά κυρίως να παραγράφει όλα τα υπουργικά αδικήματα μετά από μιά μόλις θητεία από την πραγματοποίηση τους.
Αντί δηλαδή ο φιλόδοξος πολιτικός των θεσμών και της διαφάνειας-όπως ο ίδιος κατά καιρούς δηλωνει-να προωθήσει θεσμούς που θα φέρνουν τους πολιτικούς αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη όταν παρανομούν, δημιούργησε ένα ακόμα ισχυρότερο πλέγμα ατιμωρησίας τους.
Αυτή είναι η αιτία που σήμερα κανείς από τους πρώην υπουργούς που εμπλέκονται είτε στο Βατοπέδι είτε στη SIEMENS δε θα τιμωρηθεί.
Εχουν όλα παραγραφεί. Σα να μην έγιναν.
Και είναι η χειρότερη. Γιατί εξασφαλίζει ότι ακόμη και αν βρεθούν στοιχεία δε θα υπάρξει τιμωρία!
Μήπως έστω και τώρα ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του και να μας πει μια συγγνώμη;
Εκτος αν δεν έκανε λάθος και είχε στόχο τη διαχρονική συγκάλυψη...κάτι που δε θα θέλαμε να πιστέψουμε.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=61589&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια: