Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Handelsblatt: Άπιαστο το όνειρο του Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogroup

Το Παρίσι θέλει να δει τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, στην προεδρία του Eurogroup κι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχει πλέον καμία ελπίδα να αναλάβει τη θέση, εκτιμά η μεγάλη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Αυτό το συμπέρασμα είναι το «επιστέγασμα» ενός ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Handelsblatt, για τις ευρωπαϊκές παρασκηνιακές κινήσεις που προηγούνται της μίνι Συνόδου Κορυφής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Φρανσουά Ολάντ θα διατυπώσει ανοιχτά την πρότασή του για τον κ. Μοσκοβισί στους ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Μάριο Μόντι και Μαριάνο Ραχόι, αντιστοίχως, στη μίνι Σύνοδο της Παρασκευής, στη Ρώμη.
Όπως είναι ήδη γνωστό, στο τέλος του μήνα ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εγκαταλείπει την προεδρία του Eurogroup. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε δεν έκρυψε την επιθυμία του να αναλάβει τη θέση, αλλά σύμφωνα με την Handelsblatt οι ελπίδες του έχουν εξανεμιστεί. Η εφημερίδα καταλήγει σε αυτή τη διαπίστωση, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: