Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η απάντηση των FTD για το ανθελληνικό άρθρο-πρόκληση

Με τον τίτλο «Ταχυδρομείο από την Ελλάδα» οι Financial Times Deutschland δημοσίευσαν ένα νέο άρθρο στο οποίο στο οποίο σχολιάζονται οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το άρθρο της περασμένης Παρασκευής με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό», αναφερόμενο στον Αλέξη Τσίπρα.
Στο νέο άρθρο περιλαμβάνεται και ένα ξεχωριστό σημείωμα από την αρχισυνταξία στο οποίο τονίζεται πως η εφημερίδα θεωρεί βασική της υποχρέωση να δημοσιεύει και σχόλια. Μεταξύ άλλων τονίζει πως είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική δηλαδή που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες.
Στον σχολιασμό αναφέρεται επίσης πως η έκφραση πίστης σε ένα κόμμα, είχε να κάνει μόνο με την συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, ενώ σχολιάζεται πως ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Επίσης τονίζουν διότι οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων.
Επιπλέον γίνεται αναφορά στο γεγονός πως η εφημερίδα τηρούσε την πρακτική αυτή μόνο για τις γερμανικές εκλογές και όχι για άλλες. Όμως αυτήν την φορά έγινε μία εξαίρεση διότι οι ελληνικές εκλογές θεωρήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων.
Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία. Γι' αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Από: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: