Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τον άφησαν ελεύθερο για να κάνει πάσχα με τον Πούτιν

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες προκειμένου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ να «κερδίσει» τη μάχη και να έχει ξανά την ελευθερία του, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Mε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο γέροντας και διατάχθηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί, με την καταβολή εγγυοδοσίας 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και από το Αγιον Ορος και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα στις Καρυές της Αθωνικής Πολιτείας.
Η απόφαση για την προφυλάκιση του μοναχού πάρθηκε επίσης από το Συμβούλιο Εφετών, με άλλη σύνθεση, προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου 2011.
Τότε οι δικαστές είχαν ταχθεί υπέρ της άποψης της ειδικής εφέτου ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία ζητούσε την προφυλάκιση του κατηγορουμένου.
Χθες, ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών, παρά το γεγονός ότι επισημαίνει στο βούλευμά του ότι προκύπτουν ενδείξεις ενοχής του γέροντα για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, υπογραμμίζει ότι όλες οι πράξεις του έγιναν στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της μονής και δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην εγκληματικότητα!
Ειδικότερα, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμά τους ότι «επειδή η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων, δεν υφίσταται εκ νέου περίπτωση ανάμειξης στην υπόθεση διοικητικών υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού των οργάνων αυτών εκ μέρους του κατηγορουμένου, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος από τα αρμόδια δικαστήρια». Την ίδια στιγμή υπογραμμίζουν ότι «πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου εκφράζονται με έντονα θετικό τρόπο για το πρόσωπο, τον χαρακτήρα και το έργο του κατηγορουμένου, γεγονός που συνηγορεί ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις αποκλειστικώς στο πλαίσιο της διεκδίκησης από τη μονή των ως άνω ακινήτων και ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων, ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων».
Ο Ευφραίμ(ή Ρασπούτιν για τους εχθρούς του)φαίνεται ότι δεν θα νιώσει μοναξιές, ειδικά τις μέρες του Πάσχα, αφού λέγεται ότι θα τσουγκρίσει τα αυγά με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην ίδια ομήγυρη λέγεται κατά πληροφορίες ότι θα παρευρεθεί και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και άλλοι εκλεκτοί συνδαιτημόνες.
http://makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: