Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Χρεώνουν στην τρόικα την άρση της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Διαβάστε γιατί οι αξιωματούχοι της τρόικας πιέζουν για απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Προσπάθεια για ανατροπή της απόφασης που προστατεύει τους πολίτες από κατασχέσεις.
Την άρση της προστασίας των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων, επιδιώκει η Τρόικα με στόχο την εσωτερική υποτίμηση.
Οι εκπρόσωποί της, πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεπαγώσουν οι κατασχέσεις σπιτιών, με ανατροπή της απόφασης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και της πρώτης κατοικίας ανεξαρτήτως ποσού μέχρι το τέλος του 2012.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", οι κκ Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, θεωρούν ότι το μέτρο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι το τέλος του 2012, αλλά μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους.
Μάλιστα ήδη υπάρχουν εντολές προς τους υπουργούς αν και το πιθανότερο είναι ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τις εκλογές.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό από τον Ιούλιο και μετά, να βγουν στο σφυρί περίπου 200.000 ακίνητα και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
Σε περίπτωση που πάψει να ισχύει η προστασία των δανειοληπτών, μέσα σε δύο μήνες η τράπεζα θα γίνεται ιδιοκτήτης του ακινήτου και στη συνέχεια θα το βγάζει στον πλειστηριασμό.
Τραπεζίτες, εκτιμούν ότι αν τα ακίνητα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό κατά χιλιάδες, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη υποχώρηση των τιμών, που μπορεί να πέσουν μέχρι και 30%.
Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η πολυπόθητη για την τρόικα εσωτερική υποτίμηση, που θα οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην εξαθλίωση.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: