Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το μεγάλο φαγοπότι των ΜΑΣΕΓΕΔΩΝ συνεχίζεται

Το μεγάλο φαγοπότι των αγροτοπατέρων του βρώμικου "συστήματος" της "ΜΑΣΕΓΕΣ", συνεχίζεται προς"δόξαν" της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του νοικοκυρέματος, που διατυμπανίζει, συνεχώς, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.Με τα χρήματα των φορολογουμένων, αλλά και των αγροτών, οι καλοφαγάδες της ΜΑΣΕΓΕΣ, κάνουν ακριβά ταξιδάκια στο εξωτερικό, διαθέτουν "ιδιαιτέρες", αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα και περνάνε μέρες και νύχτες σε πανάκριβα ξενοδοχεία, με τη δικαιολογία της διοργάνωσης "συνεδρίων".Ταυτόχρονα, απολαμβάνουν παχυλότατους μισθούς, που ξεπερνούν κάθε λογική, ενώ η πραγματική τους προσφορά στο συνεταιριστικό κίνημα είναι μηδαμινή !!!!
Αναλυτικά και συγκεκριμένα.
Ενα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο των αγροτοπατέρων της ΜΑΣΕΓΕΣ, αποκαλύπτεται στην Αχαία και την Ηλεία.Πρόκειται για το μεγάλο φαγοπότι στη ΣΚΟΣ, (Συνεταιριστική Οργάνωση -παρακλάδι της ΠΑΣΕΓΕΣ), όπου οι ισόβιοι αγροτοπατέρες που στηρίζουν και στηρίζονται από το σύστημα "ΜΑΣΕΓΕΣ", διαχειρίζονται εν λευκώ, την τεράστια περιουσία του πρώην ΑΣΟ (Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός), η οποία τους παραχωρήθηκε χωρίς καμμία επιβάρυνση, με τις πιέσεις των αγροτοπατέρων του κεντρικού μηχανισμού, το 1997.
Στοιχεία-φωτιά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν ένα τεράστιο σε μέγεθος σκάνδαλο, με πρωταγωνιστές πέντε-έξι αγροτοπατέρες, γνωστούς και μη,εξαιρετέους.Ομως, ακόμα και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, με πίεση του συστήματος ΜΑΣΕΓΕΣ, επιχειρεί να θάψει το μεγάλο και προκλητικό αυτό, σκάνδαλο !!!
Η δημόσια περιουσία του πρώην ΑΣΟ, έχει περάσει στα χέρια ολίγων αδίσταχτων καλοφαγάδων της ΜΑΣΕΓΕΣ, οι οποίοι ξεπουλούν, ακίνητα, (κτήρια, οικόπεδα, γήπεδα, κ.λ.π.), για να καρπούνται τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές.
Αλλωστε, με αυτά τα έσοδα, πληρώνονται τους παχυλότατους μισθούς, πληρώνουν τα ταξιδάκια, τις ιδιαιτέρες και τα "έξοδα" της πολυτελούς διαβίωσης, που κάνουν.
"Ολοι αυτοί, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΜΑΣΕΓΕΣ,θησαυρίζουν εις βάρος των αγροτών και της κοινωνίας", καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε πρόσφατα σχετική ερώτηση στη Βουλή, χωρίς να πάρει απάντηση !!!!
Τα σκάνδαλα αυτά, ξεκίνησαν το 1997 μετά από προτροπή και επιμονή των αγροτοσυνδικαλιστών της ΜΑΣΕΓΕΣ, που προφανώς έβαλαν στο μάτι την περιουσία και έπεισαν ΤΌΤΕ, ο Υπουργείο, για την διάλυση του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού(Α.Σ.Ο) με τον νόμο 2538/97...Ταυτόχρονα, έπεισαν το Υπουργείο να τους παραχωρήσει δωρεάν (!!!), όλη την περιουσία του ΣΔΟ, που ανήρχετο τότε, σε δεκάδες κατομμύρια ευρώ !!!
Τότε, (1997), στο σχέδιο νόμου για την διάλυση του ΑΣΟ, ( που επεδίωξαν και πέτυχαν οι ΜΑΣΕΓΕΔΕΣ), στην παράγραφο 4 του άρθρου 20 αναφέρει:
«Με αποφάσεις του Υπουργού Γεωργίας μπορεί να παραχωρηθούν κατά χρήση η κυριότητα γήπεδα, κτίρια η και εγκαταστάσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία της συνολικής περιουσίας του Α.Σ.Ο. που περιέρχεται στο Υπουργείο Γεωργίας:
Α) για τις ανάγκες της υπό σύσταση ανώνυμης συνεταιριστικής εταιρείας μετά τη σύστασή της.
Β) για τις ανάγκες των συνεταιριστικών Οργανώσεων των αντιστοίχων περιοχών»
Τελικά, στο νόμο 2538/97 όπως δημοσιεύθηκε στην παράγραφο 4 του άρθρου 20, ορίζεται ότι «με αποφάσεις του Υπουργού Γεωργίας ορίζονται οι διαδικασίες διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Α.Σ.Ο. που περιέρχεται στο Υπουργείο Γεωργίας».
Τον Δεκέμβριο του 1998 ιδρύθηκε η ΣΚΟΣ ΑΣΕ με μετόχους τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που ασχολούνται με την κορινθιακή σταφίδα.
Παράλληλα όμως στο καταστατικό τους, στο άρθρο 3 περί σκοπού, αναφέρεται ότι η ΣΚΟΣ ΑΣΕ ιδρύεται με σκοπό να πάρει το 80% της περιουσίας του ΑΣΟ, όπως επίσης να αγοράζει, πωλεί, εκμισθώνει κ.λ.π τα ακίνητα που θα πάρει!(αυτή, ήταν η απαίτηση των ΜΑΣΕΓΕΔΩΝ)
Έτσι, στις 3/3/2004 (παραμονές εκλογών του 2004) με την 217855/25.2.2004 απόφαση του Υπουργού Γ. Δρυ, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 438/3.3.2004, παραδόθηκε το 80% της ακίνητης περιουσίας στην ΣΚΟΣ και το Υπουργείο κράτησε το 20%.
Τα ακίνητα βρίσκονται στις περιοχές Αιγίου, Πατρών, Κιάτου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Αμαλιάδας, Πύργου, Πελοπίου, Κρεσταίνων, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Πύλου, Κορώνης, Πεταλιδίου, Καλαμάτας, Μεσσήνης… δηλ. περιοχές-εμπορικά και τουριστικά φιλέτα και σημερινής αξίας περίπου 38.000.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στον ισολογισμό, με εμπορική αξία που είναι πολύ μεγαλύτερη.
Επίσης η ΣΚΟΣ λαβαίνει 104.038 μετοχές της τραπέζης Ελλάδος, σημερινής αξίας ευρώ 20.000.000 περίπου και 1.759.243 μετρητά.
«Δηλαδή δημόσια περιουσία δόθηκε δώρο σε μια Α.Ε. να την κάνει ό,τι θέλει ενώ η πρόθεση σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου ήταν να λάβει περιουσιακά στοιχεία του Α.Σ.Ο μόνο για τις ανάγκες της».
Την ίδια στιγμή, οι ΜΑΣΕΓΕΔΕΣ αυτοί, δηλ. ο πρόεδρος , αμείβεται με 48.600 ευρώ το χρόνο, ενώ είναι και πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας, από όπου εισπράττει άλλα τόσα (!!!), χωρίς στην πρώτη περίπτωση να κάνει και να προσφέρει το παραμικρό.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, (μεγαλοστέλεχος κι αυτός της ΜΑΣΕΓΕΣ, που φροντίζει να εκλέγονται στα κορυφαία όργανα του Συνεταιριστικού κινήματος, οι προστάτες του, αμείβεται με 56.700 ευρώ το χρόνο, ενώ είναι και πρόεδρος της ΕΑΣ Αιγιαλείας, παρότι είναι Ηλείος !!!
Κι εδώ η προσφορά υπηρεσιών είαν μηδαμινή.
Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εκτός έδρας, βενζίνη, πανάκριβα ξενοδοχεία και πολυτελής διατροφή και συμμετοχές σε "επιτροπές" της ΜΑΣΕΓΕΣ.
Παραδόξως οι αμοιβές του Δ.Σ. δεν αναφέρονται στον ισολογισμό που δημοσιεύει η ΣΚΟΣ ΑΣΕ, σύμφωνα με την υποχρέωση που έχουν οι Α.Ε».
Το 2006 η ΣΚΟΣ ΑΣΕ δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ και αγόρασε την εταιρεία "Παπαβασιλείου Α.Ε". και το εργοστάσιο σταφίδας, για να ξελασπώσει την εταιρεία αυτή από πρόστιμο 2.000.000 ευρώ που της είχε επιβάλει η Ε.Ε.
Ο πωλητής είναι συγγενής πρώτου βαθμού με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΣΚΟΣ, που έχει και το ίδιο επώνυμο, όπως προκύπτει απόσχετικά δημοσιεύματα(είναι δε και πρωταγωνιστής του συστήματος ΜΑΣΕΓΕΣ).
...Στον ισολογισμό του 2008 φαίνεται ότι η περιουσία που έλαβε από τον ΑΣΟ είναι αξίας 56.000.000 ευρώ σε ακίνητα, μετοχές και μετρητά- η εμπορική αξία των ακινήτων είναι πολύ μεγαλύτερη- υπολογίζεται σήμερα άνω των 100.000.000 ευρώ.!!!
.Σήμερα η ΣΚΟΣ ΑΣΕ, το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται και αξιοποιεί προς όφελός της την περιουσία του ΑΣΟ που της δώρισε το ελληνικό Δημόσιο και να εμπορεύεται κορινθιακή σταφίδα.Ομως έχει προκαλέσει την οργή των παραγωγών, οι οποίοι βλέπουν τη ΣΚΟΣ, σαν τον χειρότερο μεσάζοντα !!!.
Τα καυτά ερωτήματα.
Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτηση του, διατυπώνει αμείλικτα ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς και ζητά να κατατεθούν έγγραφα:
«Γιατί εφόσον στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι θα λάβει η συνεταιριστική εταιρεία περιουσιακά στοιχεία μόνο για τις ανάγκες της, παρέλαβε εν λευκώ τα περιουσιακά στοιχεία και τα οποία διαχειρίζεται όπως θέλει;
Με τι διαδικασίες πωλεί, μισθώνει η αγοράζει ακίνητα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
Εφόσον μεταβιβάσθηκε περιουσία του Δημοσίου, λήφθηκε γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους ή όχι; Αν ναι να κατατεθεί, αν όχι γιατί δεν λήφθηκε.
Από τους 15 σκοπούς που αναφέρονται στο καταστατικό της, ποιους υλοποιεί σήμερα και για ποιο λόγο της έχει δοθεί αυτή η τεράστια περιουσία; Είναι ενήμερος για την μεταβίβαση και την διαχείριση ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης η όχι;
Γιατί συνεχίζουν, ενώ γνωρίζουν, να αφήνουν τους αγροτοσυνδικαλιστές να θησαυρίζουν σε βάρος των αγροτών και του κοινωνικού συνόλου;
Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε, τώρα που γνωρίζετε το θέμα σε όλη του την έκταση;».
Κι όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί καμμία απάντηση στα μεγάλα αυτά ερωτήματα, που αφορούν ένα μεγάλο σκάνδαλο....όπως δεν έχει δοθεί απάντηση και σε άλλα τεράστια, επίσης, σκάνδλαλα του παρελθόντος, των αγροτοπατέρων της ΜΑΣΕΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: