Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Χριστεμπόριο, η μεγαλύτερη κονόμα.

Όταν ήμουν μικρός μου έλεγε ο πατέρας μου για να με πειράξει ''δεν γίνεσαι παππάς άμα θα μεγαλώσεις να έχεις ότι γουστάρεις'';.Εγώ βέβαια τσαντιζόμουν όταν μου το έλεγε και θύμωνα και μόνο και με την ιδέα.
Τελικά είχε δίκιο ο πατέρας μου, για να κονομήσεις σήμερα γίνε παππάς, αν είσαι και gay είσαι super έχεις όλο το πακέτο και συμφέρει.
Πως λέγανε το Μητροπολίτη Αττικής; έλα μωρέ αυτός που συνομιλούσε τηλεφωνικά με έναν φούστη, που ο πρώτος του έδινε συμβουλές για το σύγκαμα να βάζει πούδρα μετά την επαφή τους, που καρπώθηκε 277.330€ η αλλιώς 97.500.000 δρχ από την ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ; Α ναι! θυμήθηκα.... Παντελεήμων Μπεζενίτης, οι φίλοι όμως της ιεράς συνόδου τον φώναζαν Dolly!!!
Είναι πολλά τα λεφτά μάγκες που μαζεύουν οι εκκλησίες από τους πιστούς, τα παγκάρια κάθε Κυριακή είναι τίγκα στο 20άρικο.Βέβαια τα λεφτά αυτά πηγαίνουν πάντα για ιερό σκοπό, όπως στα ακριβά στριγκάκια των άμεπτων κατά τα άλλα κληρικών μας, στα αυτοκίνητα πολυτελείας που πρέπει να έχουν γιατί σε μια ερώτηση που έκαναν σε έναν από αυτούς'' γιατί πρέπει να έχουν οι κληρικοί αυτοκίνητα πολυτελείας'':, εκείνος απάντησε με μία φυσικότητα, ''διότι οι αποστάσεις που κάνουν οι κληρικοί είναι μεγάλες και πρέπει τα αυτοκίνητα να αντέχουν στα χιλιόμετρα''.

Σε μία από τις εκπομπές του καταπληκτικού δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη τους Πρωταγωνιστές , είχε αφιέρωμα στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός αποκάλυψε στην κάμερα του mega ότι ''εδώ έχουμε κάνει τα πάντα, εκτός από φόνο''.
Τώρα θα μου πείτε εσύ περίμενες την εκπομπή για να τα μάθεις; Όχι αλλά άλλο είναι το βλέπεις με τα μάτια σου και άλλο να το ακούς.
Ένας λόγος που η νεολαία μας δείχνει την πλάτη της στην εκκλησία, είναι οι παπάδες και η υποκρισία τους. Είναι προκλητικό να κυκλοφορούν με ενδυμασίες που φτάνουν τα 80.000€ όπως είχε αποκαλύψει γνωστό περιοδικό και άνθρωποι που είναι άστεγοι να μην έχουν ένα κομμάτι ψωμί από την ενορία τους.
Βγαίνουν στα κανάλια και φωνάζουν να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας, να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη και αυτοί να κάνουν κάτι κοιλιές σαν τον τιτανικό.Ρε....δεν πάτε στον αγύριστο και να αφήσετε την εκκλησία σε αυτούς που αξίζουν να λέγονται κληρικοί, άντε λαμόγια που οι περισσότεροι από εσάς είσαστε φουστάρες και πισωγλέντηδες και που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πως θα τα οικονομήσετε από τα ανθρωπάκια που έρχονται στην εκκλησία.
O Χριστός μας φορούσε κουρέλια και όχι υφάσματα από κασμίρι με μπριγιάν και διαμάντια και ούτε είχε περιουσίες αμύθητες.
Ξέρετε τι απάντησε η Dolly στην ερώτηση που του έθεσαν οι αρχές για την ρεμούλα; ''Να μην έχω μια δεκάρα στην άκρη για ώρα ανάγκης;''
Και ξαφνικά σκάει και το σκάνδαλο του ''Βατοπεδίου'' και του κατά τα άλλα υπηρέτη της εκκλησίας Πατέρα Εφραίμ με τις τεράστιες εκτάσεις των ιερών Μονών που από ότι φαίνεται του χάρισε το ελληνικό κράτος και που θα τρώει μαζί με άλλα λαμόγια με δέκα μασέλες.
Ξέρετε όμως τι με νευριάζει περισσότερο, ότι ο Αρχιεπίσκοπος μας δεν παίρνει θέση για τίποτα,τώρα θα μου πεις, ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος τα ίδια δεν έκανε, αν δεν ήταν τα ΜΜΕ να βγάλουν στην φόρα τις βρωμιές τους δεν θα γινόταν τίποτα απολύτως.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν και κληρικοί που τους βγάζεις το καπέλο γιατί πιστεύουν σε αυτό που κάνουν με νύχια και με δόντια χαρίζοντας τους μισθούς τους κάθε μήνα στους φτωχούς, σε ιδρύματα,φτιάχνουν οίκους ευγηρίας για να συστεγάσουν ηλικιωμένους ανθρώπους και που οι ίδιοι τρέφονται με ψωμί, ελιές και ντομάτα.
Αλλά ξέρετε όμως τι λέει μια παροιμία'' ο Θεός αργεί αλλά δεν λησμονεί''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: