Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σαμαράς στην Κ.Ο. της Ν.Δ. - "Η Ντόρα είναι το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ"

«Κάποιοι σπεύδουν να δώσουν δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ, να ενισχύουν τη συμμαχία των προθύμων", είπε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος και στους βουλευτές που αποχώρησαν και στην κα Μπακογιάννη.
Και συνέχισε: "Κανείς δεν θέλει συναίνεση στο ναυάγιο. Πάρτε το τιμόνι αλλιώς γιατί δεν αντέχουμε. Δεν έχουν καταλάνει τι συμβαίνει γύρω τους όσοι κάνουν νέο κόμμα για να στηρίξουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας", συμπλήρωσε.
Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα σε όσους σκέφτονται να αποχωρήσουν από τη ΝΔ είπε: "Η πατρίδα μας απαγορεύει να ασχολούμαστε με τα μικρά και τα προσωπικά".
Πρόσθεσε μάλιστα οτι "Σε αυτό τον αγώνα ελπίδας δεν περισσεύει κανένας. Οι λιπόψυχοι δεν χωράνε ούτε οι λαθρεπιβάτες σε ένα ταξίδι αγώνα".
Νωρίτερα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας: "Δεν είπαμε απλά όχι στο μνημόνιο, εξηγήσαμε το «όχι», διακινδυνεύσαμε ακόμα και προβλέψεις για την εξέλιξη του μνημονίου και επαληθευτήκαμε στην κριτική μας πολύ συντομότερα από ό,τι περιμέναμε".
Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: "Ο λαϊκισμός είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ η αλήθεια είναι το δικό μας πλεονέκτημα.
Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που επένδυσαν στο λαϊκισμό. Εμείς ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε δεν έχουμε ανάγκη το ψέμα γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Είμαστε το μόνο κόμμα που τολμά να κάνει αυτοκριτική και η αλήθεια είναι πως υπάρχει άλλη διέξοδος, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους."


Παρών είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συνεδριάζει στους απόηχους των αυτοδιοικητικών εκλογών και του επικαιροποιημένου μνημονίου αλλά και των ενδοπαραταξιακών εξελίξεων που προκαλούν η ίδρυση της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και η αποχώρηση δύο βουλευτών του κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: