Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Την επιμήκυνση του… χρέους θα την αισθανθούμε σε… βάθος

Λεφτά υπάρχουν!… Τελικά, δεν υπήρχαν…

Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας!… Τελικά δεν τα καταφέραμε…

Δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ… Τελικά προσφύγαμε….

Δεν θα προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης… Τελικά προσφύγαμε….

Δεν θα επιμηκυνθεί το χρέος!… Επιμηκύνθηκε…

Δεν θα απολυθεί ούτε ένας Δημόσιος Υπάλληλος!… Ρε! Λες;
Και αν αυτά μας φαίνονται αστεία, γι αυτό υπεύθυνη είναι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα που (είτε άθελα είτε ηθελημένα) διακωμωδεί ακόμη και τις τραγικότερες στιγμές του…
Βέβαια, το θέμα με την επιμήκυνση του χρέους μοιάζει περισσότερο με επιμήκυνση του πέους, που πρόκειται για βάθος δεκαετιών να γευτούμε.
Τι συμβαίνει όμως και γίνονται όλα αυτά;
Παρατηρώντας τις εξελίξεις το δυνατόν αντικειμενικότερα, διαπιστώνουμε πως η χρονική περίοδος την οποία σήμερα διαβιούμε είναι γενικότερη περίοδος ανακατατάξεων, πέρα από τα δικά μας εσωτερικά εγκληματικά ευτράπελα των πολιτικών μας ανδρών, που έκαναν τραγικά λάθη επιλογών σε πολιτικό και σε προσωπικό επίπεδο.
Φτάσαμε στον πάτο; Είναι σίγουρο πως όχι ακόμη. Αλλά, με τις κατάλληλες κινήσεις είναι πολύ εύκολο όχι μόνο να πατώσουμε, αλλά και να… σκάψουμε τον πάτο για να πάμε ακόμη πιο βαθιά…! Δηλαδή, να καταφέρουμε να «θαφτούμε» μόνοι μας. Και πιστέψτε με, για πολλούς λόγους είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να μας δούνε στην κατάσταση αυτή.
Και σήμερα, με την επιμήκυνση του… χρέους (ή του πέους αν έτσι προτιμάτε), καταφέρνουμε το ακατόρθωτο. Αντί να ζητήσουμε (το λιγότερο) μία αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, με «βαθύ» κούρεμα (δηλαδή άρνηση πληρωμής) σημαντικού ποσού, εμείς περνάμε στην αναδιάρθρωση με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με επιπλέον επιβάρυνση στους τόκους!!! Αντί να ακολουθήσουμε αυτό που η λογική επιβάλλει και που η αγορά – δανειστές ευχαρίστως θα αποδεχθεί (έχουν προ πολλού εισπράξει το κεφάλαιο δανεισμού αλλά και τεράστια ποσά σε τόκους) προκειμένου να μην τα χάσει όλα (σε περίπτωση ανακοίνωσης αδυναμίας αποπληρωμής), εμείς επιλέγουμε να επιμηκύνουμε τον χρόνο αποπληρωμής (σε ολόκληρο το χρέος) με επιπρόσθετο τόκο!!!
Για να είμαι ειλικρινής, τέτοια πολιτική απόφαση παίρνεται μόνο εάν αποφασίζεις υπέρ των δανειστών και όχι του λαού ή εάν εσύ που αποφασίζεις συμμετέχεις στην λίστα των δανειστών (έστω και με… προμήθεια)!!!
Ήδη οι κυβερνητικές φυλλάδες γράφουν για τα οφέλη της επιμήκυνσης του χρέους, αγνοώντας (και πάλι) ηθελημένα τα μηνύματα που στέλνουν οι αριθμοί. Και τι λένε αυτά τα μηνύματα; Με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης θα ξεχρεώσουμε μετά από 200 χρόνια και όχι μετά από 11, όπως πολύ άκομψα προσπαθούν να μας πείσουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (βλέπε καλοπληρωμένους υπαλλήλους κυβερνητικής προπαγάνδας). Για να το πούμε απλά, η αποδοχή επιμήκυνσης του χρέους μας βάζει να… σκάψουμε τον πάτο του πηγαδιού, με την ελπίδα πως θα φτάσουμε στην άλλη πλευρά του πλανήτη!
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ΕΚΤ δανείζει με μηδενικά σχεδόν επιτόκια τις τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα τα κράτη δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια. Γνωρίζουν καλά όλοι ότι ένας υπερδανεισμένος, όπως είναι και η Ελλάδα, δεν έχει πιθανότητα να βγει από την κρίση, όταν καλείται να πληρώσει ακριβά το κόστος του χρήματος. Ωστόσο, προτιμούν να «σώσουν» τις τράπεζες και να αφήσουν τα κράτη να χρεοκοπήσουν. Από πρώτης άποψης αυτό μοιάζει να είναι εντελώς τρελό! Κι όμως δεν είναι. Στην πράξη προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, δηλαδή τις δικές τους τράπεζες, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Βλέπετε, βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο μηδενισμός του έθνους, της διαφορετικότητας των λαών. Και στον μηδενισμό συντελεί τα μέγιστα το τραπεζικό σύστημα, που αφού αποκόμισε (και συνεχίζει) τεράστια κέρδη, σήμερα κάνει «σκούπα» εις βάρος όλων των πολιτών της Ευρώπης. Και στην Ελλάδα, ο Γιώργος νομίζει πως μπορεί ακόμη να μας… δουλεύει «ψιλό γαζί»…
Τι να πω! Εγώ πάντως θα αρχίσω να πέρδομαι Χιώτικα να μυρίσει Μαστίχα!
Γειά σου Γιωργάκη με τις παγκοσμιοποιημένες εξαγγελίες σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: