Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος


Δερματολόγοι της Ελληνικής Δεματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος" Καθ. κ. Ανδρέας Κατσάμπας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Καθ. κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, με αφορμή τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Κατά του Μελανώματος (3/05/2010) και την Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (3 έως 7 Μαΐου).
Το σύνθημα της φετινής εβδομάδας είναι "90% των μελανωμάτων που αντιμετωπίζονται εγκαίρως, θεραπεύονται". Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό σε ιδιωτικά ιατρεία και σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Tην εκστρατεία ενημέρωσης υποστηρίζουν τα Δερματολογικά Εργαστήρια της La Roche - PosayΜε ένα απλό τηλεφώνημα στο 800 11 11 222 για όλη την εβδομάδα. όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι περισσότεροι από 50.000 Ευρωπαίοι έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωποι με τη θλιβερή διαπίστωση ότι μια ελιά που είχαν κάποτε έχει μετατραπεί σε μελάνωμα. Η καταλληλότερη λύση για την αποφυγή μιας τέτοιας επικίνδυνης εξέλιξης αποτελεί η προληπτική εξέταση του δέρματος. Και τα τελευταία χρόνια, αυτή η λύση γίνεται πιο προσιτή από ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: