Η τρομοκρατική επίθεση έφερε ξανά στην επιφάνεια την αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πολιτικές ευθύνες του υπερ-υπουργού κ.Προκόπη Παυλόπουλου και του αναπληρωτή κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία την φύλαξη της μάρτυρος στην υπόθεση του ΕΛΑ αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε από την στιγμή που οι τρομοκράτες δολοφόνησαν τον αστυνομικό την Τετάρτη το πρωί θα ήταν για γέλια αν η όλη υπόθεση δεν ήταν τραγική. Έλλειψη οργάνωσης,εκπαίδευσης και επαγγελματισμού από την νευραλγική για την δημόσια ασφάλεια αντιτρομοκρατική υπηρεσία που διαλύθηκε επί των ημερών της «νέας διακυβέρνησης».
Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με το νέο επικοινωνιακό του δόγμα:αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα αγνόησέ το για μειώσεις τον πολιτικό αντίκτυπο. Ο κ. Καραμανλής δεν άλλαξε το πρόγραμμά του και δεν συγκάλεσε κάποια σύσκεψη για την τρομοκρατία.Παρομοίως τις προηγούμενες ημέρες δεν ασχολήθηκε με τις πυρκαγιές που κατέκαυσαν τα εναπομείναντα δάση της Αττικής αλλά προτίμησε να ασχοληθεί σε συσκέψεις με τους συνεργάτες του με την αντιμετώπιση του κ.Γιάννη Μανώλη.
Από την άλλη πλευρά στις τρεις σημαντικές υποθέσεις της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα στις οποίες αποδείχθηκε αποτυχία της κυβέρνησης, λαθρομετανάστευση, πυρκαγιές,τρομοκρατική επίθεση κοινός παρονομαστής είναι ο πολυπράγμων υπουργός κ. Παυλόπουλος ο οποίος προκαλεί όλο και περισσότερα παρασκηνιακά σχόλια συναδέλφων του υπουργών και βουλευτών.Στο μόνο που τα πήγε καλά ο κ.Παυλόπουλος εκμεταλλευόμενος την άλλη του ιδιότητα του υπουργού Επικρατείας ήταν ότι πέτυχε ασυλία ή τουλάχιστον επιδερμική κριτική από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ελάχιστοι πάντως ήταν οι πρόθυμοι βουλευτές και υπουργοί να υπερασπιστούν την κυβέρνηση σε αυτή την υπόθεση.Η Ρηγίλλης βασίστηκε στην απαξιωμένη γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού κ.Φεβρωνία Πατριανάκου.
Η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας φέρνει ξανά στο προσκήνιο το αίτημα για αλλαγές.Δύο βουλευτές οι κ.κ.Σάββας Τσιτουρίδης και Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησαν ευθαρσώς για κυβερνητικές ευθύνες και για ανάγκη να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα δημόσιας τάξης.Στο παρασκήνιο όλο και περισσότεροι υπουργοί λένε ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα πρέπει να γίνουν γρήγορα και να ξεκινήσουν από τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο για τον οποίο υποστηρίζουν ότι «έχει πάρει στον λαιμό του την κυβέρνηση με την πολυπραγμοσύνη και την ανεπάρκειά του σε όσους τομείς έχει χρεωθεί».Ο κ.Καραμανλής πάντως παρότι γνωρίζει την δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος και το γενικευμένο αίτημα για κινήσεις άμεσα αποφεύγει να πάρει αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η εσωτερική αναταραχή από την επιστολή Μανώλη και την ανακοίνωση της πρόθεσής του να παραιτηθεί με την έναρξη του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής.Φυσικά για να γίνει αυτό ο κ.Καραμανλής θα πρέπει να κάνει δεκτή την παραίτηση και να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή του βουλευτή που του καταλογίζει ευθύνες ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις του για τις υποθέσεις σκανδάλων. Μέχρι τότε –και εφόσον ο κ.Μανώλης παραιτηθεί-ο κ.Καραμανλής διαθέτει μία πλειοψηφία με 151 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο κ.Αριστοτέλης Παυλίδης,ο κ. Μανώλης,οι βατοπεδινοί υπουργοί και διάφοροι που κατά καιρούς έχουν χαρακτηρισθεί αντάρτες.Πάντως ο κ.Καραμανλής γατζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα δεν σκέφτεται την προσφυγή στις κάλπες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου