Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Άρχισαν οι αποκλεισμοί των αγροτών - Πού βρίσκονται τα μπλόκα

Οπως είχαν προαναγγείλλει και εναρμονιζόμενοι με την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης που έγινε χθες, προχώρησαν σε αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου στα δύο μπλόκα, της Κάτω Αχαϊας και της διασταύρωσης Κουρλαμπά.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με εκτροπή, από την παλαιά εθνική οδό.
Όπως είπε στο NewsIT ο εκπρόσωπος των αγροτών Σάκης Μαυρογιάννης, αν δε λυθούν τα προβλήματά τους, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, οι αγρότες θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στις 16:00.
Και οι Σερραίοι αγρότες όμως, προχώρησαν σε αποκλεισμό της Προμαχώνα - Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα, στη Λάρισα οι αγρότες προσπαθούν να βγουν στην εθνική, αλλά δεν τα καταφέρνουν λόγω αστυνομίας.
Αντίθετα, οι αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας, είπαν στο NewsIT ότι δε θα κλείσουν δρόμους και θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, το απόγευμα σε σύσκεψη που θα κάνουν.
Στο Αγρίνιο, μικρός αριθμός μελών της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ έκλεισε τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.
Όπως διαβάζουμε στο agriniopress , στο σημείο βρέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, που σημείωσε πως το κόμμα του συμπαραστέκεται στον αγώνα τη φτωχομεσαίας αγροτιάς για να επιβιώσει. Όλες οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό των αγροτών, που ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: