Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

"Βόμβα" της Τράπεζας της Ελλάδος - Επισφαλή τα δάνεια που έχουν δοθεί στα κόμματα!!!

«Επισφαλή» χαρακτηρίζει στο πόρισμα της η Τράπεζα της Ελλάδος τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στα κόμματα, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2000-2011.
Από το πόρισμα, το οποίο έχει δοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα για τη δανειοδότηση των κομμάτων την εν λόγω περίοδο, προκύπτει ότι ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ακολούθως ΚΚΕ και Συνασπισμός, έχουν λάβει δάνεια ύψους 272,5 εκατομμυρίων ευρώ, με μοναδικά εχέγγυα τις κρατικές επιχορηγήσεις, εκτός του ΚΚΕ, το οποίο έχει υποθηκεύσει και ακίνητη περιουσία.
Όπως αναφέρει η Real News, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στον δανεισμό, αφού έχουν εισπράξει συνολικά 253,1 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ πιο πίσω βρίσκονται το ΚΚΕ με 11 εκατ. ευρώ και ο Συνασπισμός με 8,3 εκατ. ευρώ.
Όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι τράπεζες με τα κόμματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, μετά τα στελέχη των τραπεζών καλούν ενώπιον τους και τους ταμίες ή τους οικονομικούς διαχειριστές αυτών τα έτη 2000-2011.
Οι ύποπτοι θα πρέπει να εξηγήσουν πώς δόθηκαν αυτά τα δάνεια, κυρίως για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, λαμβάνοντας κατά βάση ως εξασφάλιση την εκχώρηση είσπραξης της κρατικής τακτικής χρηματοδότησης μέχρι και το έτος 2020.
Ο λόγος βέβαια γίνεται κατά κύριο λόγο για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως επισημαίνεται στην Έκθεση Ειδικής Έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός θα μπορέσουν βάσει των έως τώρα εκτιμήσεων να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: