Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση φοβάται την εξέγερση των ανέργων όπως στη Βουλγαρία

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις αντοχές (κοινωνικές, οικονομικές και άλλες) της ελληνικής οικονομίας. Αφορμή γι’ αυτόν τον προβληματισμό στάθηκε η πτώση της κυβέρνησης στην Βουλγαρία.
Ως γνωστόν, το κύμα των νεόπτωχων στη Σόφια κι αλλού, «έπνιξε» την εκεί κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές. «Τι θα γίνει, αν κάτι παρόμοιο επαναληφθεί και στην Ελλάδα»; είναι το κρίσιμο ερώτημα που διατυπώνεται ακόμα και από συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι το κρίσιμο διάστημα είναι από τώρα μέχρι και τα τέλη Μαΐου. Δηλαδή, μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο τουριστικό κύμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο και από το περσινό, κατά τουλάχιστον 1.000.000 τουρίστες.
Ας σημειωθεί ότι ο πήχης ανεβαίνει πολύ υψηλά, καθώς το καλοκαίρι του 2012 ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Συνεπώς, αν η χώρα αντέξει έως τα τέλη Μαΐου, τότε καλύτερες μέρες έρχονται και ο στόχος της επιστροφής στην ανάπτυξη από τον Οκτώβριο θα είναι ακόμα πιο κοντά. Απομένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: