Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κανείς δεν μπορεί να αναστήσει τo ΠΑΣΟΚ

Φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος έμαθε ότι το ερχόμενο Σάββατο είναι του Λαζάρου και ο Χριστός μέχρι και πεθαμένους ανάστησε, οπότε σκέφτηκε ότι μπορεί να αναστηθεί και το πεθαμένο και κακοφορμισμένο ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος έριξε και μια φοβερή ατάκα, προφανώς καλώντας όποιον άγιο κάνει θαύματα να περάσει κι από την Ιπποκράτους. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από όλη τη χώρα να αναδείξουν το πρόσωπο αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και γενικότερα τον κόσμο της Τ.Α. να μετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην προεκλογική μάχη με στόχο μια αυτοδύναμη Ελλάδα και τους εξήγησε για ποιόν λόγο το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τη δύναμη μετά από τις εκλογές να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική διεύθυνση της χώρας.
Λογικά ο κ. πρόεδρος θα πρέπει να έχει χιούμορ όταν μιλά για κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Μα που είναι αυτό; Τώρα το θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος και μάλιστα κάνει ανακοινώσεις του τύπου ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιηθούν στο έπακρο προγράμματα, όπως το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που καλύπτει πολύ περισσότερες ανάγκες, τα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την τοπική ανάπτυξη.
Μα όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τα διέλυσε; Τη Βοήθεια στο Σπίτι ο κ. Παπανδρέου δεν την διέλυσε; Κοροϊδευόμαστε δηλαδή;
Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις γνώριμες παλαιοκομματικές πρακτικές των προεκλογικών ρουσφετιών, στην προσπάθειά του να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό. Αμετανόητο μέχρι τελικής πτώσεως, το κόμμα που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και καταδίκασε την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση αγωνίζεται απεγνωσμένα να διασωθεί από τη βέβαιη πρωτοφανή εκλογική κατρακύλα του, διορίζοντας «ημετέρους» και τάζοντας ξανά ανύπαρκτες παροχές, μήπως και περισώσει μερικές ψήφους.
Είναι πραγματικά απίστευτο, και όμως αληθινό, ότι τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου συνεχίζουν την πολιτική των προεκλογικών προσλήψεων, του ρουσφετιού και της παροχολογίας σε μια Ελλάδα που είναι βυθισμένη στην ύφεση και υποβάλλει τους πολίτες της σε πρωτόγνωρες, αιματηρές οικονομικές θυσίες.
Θα αναφέρουμε μόνο τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Η πρώτη αφορά την απόπειρα του κ. Σηφουνάκη να περάσει ευνοϊκή ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στη Θράκη.
Η δεύτερη σχετίζεται με την υπόσχεση του υπουργείου Οικονομικών για δήθεν χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους μη έχοντες.
Και η τρίτη αφορά το όργιο προεκλογικών διορισμών «ημετέρων» στελεχών στη ΔΕΗ με παχυλούς μισθούς που ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ το μήνα. Γεγονός που συνιστά πρόκληση, όταν μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμα και τη στοιχειώδη καθημερινή της διαβίωση.
Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ, στην απελπισία του, επιστρατεύει την πάγια τακτική του ρουσφετιού, η οποία, όμως, δεν (μπορεί να) έχει θέση στην Ελλάδα τού σήμερα. Και αυτό το γνωρίζει πια πολύ καλά ο ελληνικός λαός και θα το δείξει στην κάλπη.
Φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία διαγράφοντάς το. Ο κόσμος, όμως, δεν έχει ξεχάσει αυτά που θέλει να ξεχάσει ο κ. Βενιζέλος και οι σύντροφοί του. Και θα το αποδείξει στις κάλπες.
Διότι είπαμε να γίνονται θαύματα. Αλλά να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με κοινωνικό πρόσωπο ούτε ο Χριστός δεν μπορεί να το κάνει.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: