Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ετοιμαζουν ομαδικές αγωγές κατά του Λοβέρδου

Ομαδικές αγωγές κατά του υπουργού Υγείας ετοιμάζουν οι φαρμακαποθηκάριοι, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν τους δίνεται εύλογος χρόνος διάθεσης των αποθεμάτων τους, μετά τη νέα απόφαση για μείωση των τιμών στα φάρμακα.
Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων «οι φαρμακαποθήκες έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση, η οποία φτάνει στα όρια της απόγνωσης και της επιβίωσης».
Για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, υπεύθυνο θεωρούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος, όπως αναφέρουν, δεν έδωσε την αναγκαία και λογική προθεσμία για τη διάθεση των αποθεμάτων φαρμάκων, που έχουν αγοραστεί από τη βιομηχανία με τις παλαιές τιμές.
«Με τη νέα απόφαση για μείωση των τιμών στα φάρμακα, ο υπουργός δίδει προθεσμία μόνο τριών εργάσιμων ημερών για τη διάθεση των αποθεμάτων, που είναι υποχρεωμένες οι φαρμακαποθήκες από το νόμο να διαθέτουν, με αποτέλεσμα τα φάρμακα αυτά να πρέπει τώρα να διατεθούν σε τιμές χαμηλότερες της κτήσης» τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και καλεί τον υπουργό Υγείας να επιμηκύνει την προθεσμία για την πώληση των αποθεμάτων ή να προβλέψει το σύστημα της διπλής τιμής για ένα διάστημα και για τα συγκεκριμένα αποθέματα φαρμάκων, που έχουν αγοραστεί με τις παλαιές τιμές.
«Διαφορετικά θα καταφύγει σε όλα τα νομικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και οι ομαδικές αγωγές, για να προστατευτεί από την οικονομική ζημιά» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: