Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πάνος Καμμένος: Η Ευρώπη θέλει χώρες εταίρες και όχι εταίρους

Το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό πλούτο.


Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Π. Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα ζητήσει να φύγουμε από το Μνημόνιο, τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς όπως είπε το χρέος από τα παράνομα επιτόκια είναι πάνω από 230 δισ. και υποστήριξε ότι το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό τους πλούτο.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε.
«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», υποστήριξε ο κ. Καμμένος ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
Η Ευρώπη δεν θέλει χώρες-εταίρους αλλά εταίρες
«Η Ευρώπη θέλει σήμερα όχι χώρες εταίρους αλλά εταίρες» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στην τηλεόραση του Σκάϊ. Είπε επίσης ότι αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με μνημονικά κόμματα και βλέπει σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την Τετάρτη τα χαράματα ανακοινώνει τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρόγραμμα διακυβέρνησης όπως το ονομάζει, θεωρεί άκυρο το μνημόνιο και μόλις γίνει κυβέρνηση συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος.
Μα πότε άλλαξαν τόσο ριζικά οι απόψεις του φιλελεύθερου Πάνου Καμμένου; Ως στέλεχος και ως υπουργός της ΝΔ τι έκανε τόσα χρόνια;
«Αλλαξε η κατάσταση από το 2010, όταν η Γερμανία άρχισε να κινείται μ΄ αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει η ενωμένη Ευρώπη καμιά σχέση μ΄αυτήν της γερμανικής κατοχής. Τα δυο κόμματα μιλώντας για φεντεραλισμό, συγκυβερνώντας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσα σε μια νέα τάξη παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών, στην Ευρώπη που έχει χώρες εταίρους κι όχι χώρες εταίρες»…
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της μετανάστευσης ο Π. Καμμένος θα κινηθεί επιθετικά.
«Αφού δεν εφαρμόζονται οι δεσμεύσεις εκατέρωθεν, οι λαθρομετανάστες θα επαναπροωθούνται στην χώρα της τελευταίας αφετηρίας. Ο,τι δηλαδή κάνουν και οι άλλες χώρες. Γιατί δεν έρχεται η Ευρώπη να επιβάλλει στην Τουρκία την συνθήκη επαναπροώθησης;».
Ποιο είναι τέλος πάντως το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Θα το μάθουμε στις …7 το πρωί της Τετάρτης.
«Εχουμε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες θα κοινοποιηθούν στις 7 το πρωί της Τετάρτης. Εμείς λειτουργούμε σε διαβούλευση με τους πολίτες. Το κίνημα κτίστηκε μέσα από το διαδίκτυο. Δεν θα πληρώσουμε 230 δις τα παράνομα επιτόκια. Και μην ακούω τρομοκρατικές απειλές. Από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς. Που προβλέπεται αυτό; Πουθενά».
Και μας αποκαλύπτει ο Π. Καμμένος ότι ούτε ένα ευρώ δεν πήγε από την δανειοδότηση στους μισθούς και στις συντάξεις.
«Όλα αυτά είναι ψέματα. Πώς πληρώθηκαν τότε που υποτίθεται ότι δεν είχε καταβληθεί η έκτη δόση; Τον Δεκέμβριο του 2009 η χώρα είχε περιουσία ακίνητη ενός τρις. ευρώ όπου βρίσκονταν στις τράπεζες. Πείτε μου που είναι τώρα; Το σχέδιο ήταν να υποτιμηθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία, να εξαθλιωθεί η ελληνική οικογένεια, να φτάσουμε στο σημείο να παραδώσουμε τον ορυκτό σας πλούτο».
Πώς θα κυβερνήσει ο Πάνος Καμμένος; Με τους πολίτες. Στην παρατήρηση ότι τα κόμματα κυβερνούν, χρησιμοποίησε το «παράδειγμα» του Λουκά Παπαδήμου:
«Εχουμε έναν τραπεζίτη-πρωθυπουργό που δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό. Διαδικασία που αποκλείει το Σύνταγμα. Την Τετάρτη θα δείτε το πρόγραμμα του κόμματος που θα αφορά την πρώτη μέρα, την πρώτη εβδομάδα, τον πρώτο μήνα, τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης».
Η διακυβέρνηση του Π. Καμμένου δεν θα είναι εστιασμένη στο «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη αλλά στο κατά πόσον η τελευταία είναι εντάξει απέναντι στην Ελλάδα.
«Είναι εντάξει η Ευρώπη στις συμφωνίες της ένταξής μας σ΄ αυτήν; Το μνημόνιο για μας δεν ισχύει, είναι αντισυνταγματικό. Δεν θα κουνάει το δάκτυλο ο Σόιμπλε δίνοντας εντολές στην πατρίδα μας».
Μα υπάρχουν ρήτρες.
«Εμείς θα συγκροτήσουμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου να δούμε ποιο είναι το χρέος. Οι Ελληνες δεν είναι μπαταξήδες αλλά δεν θα πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Πληρώνουμε μόνον το κεφάλαιο».
Αλήθεια από πού θα δανείζεται όταν έρθει η ώρα να …κυβερνήσει ο Πάνος Καμμένος; Από την Ρωσία, λέει, άλλωστε μίλησε με υπουργούς στην Κύπρο και είδε πόσο συμφέρουσα είναι η διαδικασία.
«Ανάγκες άμεσου δανεισμού δεν θα υπάρχουν. Θα έχουμε εισροή χρήματος με κέρδος. Μην ξεχνάτε ότι τα χρήματα είναι ακόμα στα σεντούκια του ελληνικού λαού. Κι έπειτα άλλο να δανειστείς από συγγενή κι άλλο από τον τοκογλύφο της γειτονιάς. Γιατί όχι από την Ρωσία;».
Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ αλλά μπορεί να συνεννοηθεί με κάποιο τμήμα της Αριστεράς.
«Μπορούμε να έχουμε μια σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρόκειται για εθνική ανάγκη. Μην τα δαιμονοποιούμε όλα. Δεν φταίει ο αριστερός που διαδηλώνει αλλά εκείνοι που πήραν τα λεφτά στην Ελβετία. Το δεύτερο μνημόνιο δεν βγαίνει. Χρειάζεται σ΄ ένα κοινό τόπο να συνεννοηθούμε».
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα αφού ο ανεξάρτητος βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πάνο Καμμένο.
Ο κ. Γιαννάκης ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος και αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και θα καταλάβει την 2η εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τη θέση του Γεν. Γραμματέα.
http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: