Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012 – Όλοι βρίζουν την θάλασσαν, ενώ πταίει ο άνεμος

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στην επόμενη βουλή θα βρεθούν ακόμη και εννέα κόμματα. Χονδρικά και με αναγωγή, προκύπτει ότι η ΝΔ παίρνει 24% και μαζί με το ΠΑΣΟΚ που παίρνει 16% αθροίζουν 40%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζονται δια του δύο ένα 17%, ο κ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) με 8%, ο κ. Καμμένος με 7,5% και τα τρία μικρά “Χρυσή Αυγή”, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι που παίρνουν λίγο πάνω από 3% το καθένα.
Το συμπέρασμα είναι ότι, εάν και εφόσον
επιβεβαιωθούν αυτές οι δημοσκοπήσεις, η κάλπη θα βγάλει προσωρινή ακυβερνησία. Το διακύβευμα όμως, αυτό δηλαδή που μπορεί να χάσει ή να κερδίσει η χώρα από τις επερχόμενες εκλογές, είναι πολύ σημαντικότερο. Για αυτό το λόγο, ο τεχνητός διαχωρισμός της πολιτικής αρένας σε μνημονιακά και σε αντιμνημονιακά κόμματα, είναι παραπλανητικός και έχει θελημένο ή αθέλητο στόχο την απόκρυψη του πραγματικού προβλήματος.
Πολιτική αριθμητική και το ορφανό 35%
Μπροστά στην προοπτική της ακυβερνησίας και με στόχο να ενταθεί η πολιτική σύγχυση, ο κ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την άνευ ιδιαίτερης πολιτικής πλατφόρμας κοινή κάθοδο των κομμάτων της αριστεράς στις μονοεδρικές, με στόχο αυτές να μην περιέλθουν στον “δικομματισμό”. Μάλιστα, μετά από την απαραίτητη παλαιοκομματική πολιτική αριθμητική έσπευσε να διευκρινίσει ότι απ’ αυτή την “αρπαχτή” ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την μία από τις οκτώ έδρες που ίσως προκύψουν. Η πρότασή του βεβαίως απερρίφθη χωρίς πολλές περιστροφές τόσο από το ΚΚΕ όσο και από τον κ. Κουβέλη.
Μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα να αιμορραγούν, όμως τα μικρότερα κόμματα συναγωνίζονται μεταξύ τους σε υποσχέσεις και δήθεν αντιμνημονιακό λόγο, προκειμένου να τσιμπήσουν λίγο από το “ορφανό 35%”. (Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε ο δικομματισμός μάζευε 75% ενώ τώρα πέφτει κάτω από το 40%, οπότε έχουμε και λέμε: 75 μείον 40 ίσον 35%).
Παρά την οικονομική Κρίση, τα κόμματα του Κοινοβουλίου αποφάσισαν για τον εαυτό τους να πάρουν ως προκαταβολή τα 30 εκ. ευρώ της κομματικής επιχορήγησης που αντιστοιχεί στα επόμενα τρία χρόνια. Την Μ. Δευτέρα κάποια μικρά κόμματα ψήφισαν εναντίον της ρύθμισης και κάποια “παρών” όμως, εάν πάνε στο ταμείο να εισπράξουν τα λεφτά τότε καταρρέει οριστικά ο μύθος ότι τα δυο μεγάλα κόμματα και μόνον αυτά είναι υπεύθυνα για την χρεοκοπία της χώρας.
Μπορεί λοιπόν ο Ελληνικός Λαός στον “πρώτο γύρο” των εκλογών να καταδικάσει τον πατροπαράδοτο αδιέξοδο δικομματισμό, ποντάροντας ότι έτσι θα πιέσει τα μεγάλα κόμματα να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους και να αναζητήσουν διέξοδο από την κρίση με την μικρότερη δυνατή αιμορραγία. Όμως, ο Ελληνικός Λαός αν και παγιδευμένος γνωρίζει ότι από τον “δεύτερο γύρο” της εκλογικής περιπέτειας πρέπει να προκύψει κυβέρνηση ικανή να μας πάει προς μία από τις ακόλουθες δύο κατευθύνσεις: (Α) την οριστική χρεοκοπία ή (Β) την αρχή της ανοικοδόμησης αυτής της χώρας.
Το Ανώτατο Ελληνικό Σοβιέτ
Ο τεχνητός διαχωρισμός της πολιτικής αρένας σε μνημονιακά και σε αντιμνημονιακά κόμματα αποκρύπτει το πραγματικό πρόβλημα της Χώρας, που δεν είναι άλλο από την έξοδο από την κρίση με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τον Λαό.Άλλωστε, η πλέον σοβαρή απ’ όλα τα αριστερά κόμματα κ. Παπαρήγα, απορρίπτοντας την πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο της αριστερά στις μονοεδρικές, είπε κάτι πολύ σωστό που πρέπει να βάλει πολλούς σε σκέψη: “Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στον διαχωρισμό μνημονιακές-αντιμνημονιακές δυνάμεις δεδομένου ότι το Μνημόνιο έχει πλέον ξεπεραστεί, αφού ήδη προ πολλού εφαρμόζεται”.
Όσοι έχουν αγοράσει έστω και ένα κινητό τηλέφωνο, θα θυμούνται ότι το πήραν σε 12 δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας, δηλαδή μέσω τραπεζικού δανεισμού. Ο σοφός Ελληνικός Λαός γνωρίζει πολύ καλά, ακόμα και αν δεν του αρέσει, ότι η ρευστότητα στον σύγχρονο καπιταλισμό παράγεται στις τράπεζες. Και όσο οι τράπεζες δεν δίνουν φθηνά δάνεια επειδή ούτε οι ίδιες μπορούν να δανειστούν φθηνά, ρευστότητα στην αγορά δεν πρόκειται να ξαναδούμε.
Υπάρχει βεβαίως και ο δρόμος του Σοβιετικού μοντέλου, με τον ισόβιο Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής όπου τις δραχμές θα τις τυπώνει ο Οικονομικός Κομισάριος μετά από εισήγηση του Τραπεζικού Οργάνου της Σοβιετίας των Αθηνών, και μετά θα τις μοιράζει στις Κολεκτίβες λ.χ. της Λαμίας και των Σερρών για να πληρώσει τους εργάτες. Α, ναι. Τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα θα απαγορεύονται.
Εάν ο σοφός Ελληνικός Λαός επιθυμεί κάτι τέτοιο, ας γίνει.
http://freepen.gr/epikairotita/3343/

Δεν υπάρχουν σχόλια: