Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το παρασκήνιο της γκρίζας και «ύποπτης» συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του ζαλισμένου από την άγρια φορολογία και την κλοπή του μισθού Έλληνα πολίτη, παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή και παραδόξως κανείς δεν μιλάει! Συγκεκριμένα, μετά τη διαγραφή από περίπου 20 και πλέον βουλευτές και από τα 2 βασικά κόμματα υποστήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την επίσημη απόσυρση της συμμετοχής από το ΛΑΟΣ, προκλήθηκαν τρομερές αλλαγές που ακόμη δεν έχουν αρχίσει να συζητούνται.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι σήμερα καθαρά μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ & ΝΔ και όχι μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, με 3 κόμματα το ένα με νόμιμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ( ΠΑΣΟΚ) και το 2ο αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ), όπως ήταν όταν ξεκίνησε.
Δηλαδή, εάν αφαιρέσουμε τους ψήφους των διαγραμμένων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ , παίζεται εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μπορεί να περάσει στη Βουλή κρίσιμα θέματα. Αλλά ας πούμε ότι μπορεί να μαζέψει 151 ψήφους.
Εκείνο όμως που είναι σίγουρο, είναι το γεγονός ότι εάν θέλει η ΝΔ μπορεί να μας πάει σε εκλογές ακόμη και τώρα διαλύοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου – αφαιρώντας την υποστήριξη – η οποία μόνο με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έτσι δεν θα έχει την δεδηλωμένη.
Παραδόξως όμως η ΝΔ δεν φαίνεται να το θέλει αυτό, παρά το γεγονός ότι άλλα δηλώνει επισήμως ο Α. Σαμαράς. Γιατί; Μα γιατί έχουν συζητήσει –παρασκηνιακά – Σαμαράς και Βενιζέλος οι οποίοι ονειρεύονται και μετά τις εκλογές μια ακόμη συγκυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που θα βγεί πρώτο έστω και με ισχνό ποσοστό. Ήδη, το σχέδιο αυτό το αποκάλυψε ο Α. Λοβέρδος ο οποίος μιλώντας σήμερα σε κάποιο ραδιόφωνο δήλωσε ότι θα έβλεπε μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά.
Όλα αυτά όμως είναι σχέδια και σενάρια που λογαριάζονται χωρίς το ξενοδόχο που είναι ο Έλληνας ( άνεργος και εξοντωμένος οικονομικά )ψηφοφόρος, οποίος λογικά δεν θα ψηφίσει κανέναν από αυτούς τους 200 που ψήφισαν στην Βουλή τον οικονομικό και τον φυσικό θάνατο του. Εάν το κάνει, τότε θα είναι άξιος του επιβαλλόμενου αναξιοπρεπή θανάτου του!
ΥΓ: Την ίδια ώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου που μας είπαν ότι μήν έχοντας άλλη επιλογή μας έσωσαν για μία ακόμη φορά ψηφίζοντας άρον - άρον το μνημόνιο 2 που μας μετατρέπει εργασιακά σε ένα βράδυ σε Βουλγαρία και Κίνα, ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ότι τον Ιούνιο θα κόψουν 13ο και 14ο μισθό και ακόμη 7% τις συντάξεις. Και αυτό γιατί έπρεπε να μην τρομάξουμε πολύ έως ότου υπογράψουν επισήμως με τους δανειστές ότι η Ελλάδα εφόρου ζωής θα τους πληρώνει τόκους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: