Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παιχνίδια του ΔΝΤ στην πλάτη της Ελλάδας

Τώρα ανακάλυψαν πως το νέο πρόγραμμα αποτελεί αυθάδη παρέμβαση της Ευρώπης και ιδίως της Γερμανίας στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις.
Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα του Έθνους για το τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Αμερική.
Μέλη του ΔΝΤ έφτασαν στο σημείο να αναρωτούνται, με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση:Γιατί η Ελλάδα υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά της Γερμανίας;
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Πολ Τόμσεν, που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, απάντησε ξερά ''το ίδιο έκανε και η Ισπανία''.
Το ΔΝΤ εμφανίζεται αντίθετο ακόμα και για τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού με το οποίο θα εξασφαλίζονται προνομιακά οι δανειστές της χώρας μας.
Οι απορίες που εγείρονται είναι τεράστιες καθώς η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ, μετείχε στη μαραθώνια συνεδρίαση που γέννησε την ελληνική συμφωνία κρατώντας μάλιστα σκληρή στάση, εμμένοντας στη μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα από το 2020.Δεν υπήρξε καμία μαρτυρία πως πρόβαλε τις ενστάσεις που ακούγονται τώρα πέρα από τον Ατλαντικό.
Προφανώς λοιπόν πάνω από την Ελλάδα έχει στηθεί μία τεράστια σκακιέρα όπου παίζεται ένα παιχνίδι κυριαρχίας στο εσωτερικό της τρόικας και διαμόρφωσης νέων ισορροπιών μεταξύ Αμερικής ΔΝΤ και Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: