Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπουτσής. Υπέβαλε ήδη παραίτηση από υπουργός.

Την παραίτησή από τη θέση του υπουργού προστασίας του πολίτη, υπέβαλε με επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο ο κ. Χρήστος Παπουτσής. Ο λόγος της παραίτησής του είναι ότι θα θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εσωκομματικές.
Επομένως, μέχρι στιγμής έχουμε δύο σχεδόν επίσημα υποψήφιους για.....
την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ (δηλαδή Παπουτσή και Βενιζέλο) και άρα θα έχουμε σίγουρα εκλογή από τη βάση του κόμματος, κάτι το οποίο ετίθετο σε αμφιβολία για το εάν ήταν σκόπιμο να γίνει, αν υπήρχε μόνο μια υποψηφιότητα.
Εμείς δεν νομίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ σίγουρος για την αρχηγία. Ίσως τελικά να μείνει για δεύτερη φορά μακριά από τον στόχο αυτό με δεδομένη την ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που οραματίζεται και εφαρμόζει. Με δεδομένο ότι προ ημερών έκοψε κάθε γέφυρα επιστροφής στο κόμμα όλων εκείνων, κυρίως Παπανδρεϊκών, που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο, είναι πιθανόν όλοι αυτοί και οι δικοί τους άνθρωποι στο κόμμα, μαζί με ολόκληρη την Παπανδεϊκή πτέρυγα να ταχθούν με το μέρος του κ. Παπουτσή και κατά του κ. Βενιζέλου.
Η υπόθεση αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: