Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξεζουμίζουμε τους Έλληνες»!

Διαλύουμε την οικονομία των Ελλήνων. Τα αντίθετα κάναμε στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία» λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.
«Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας», λέει ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag. Ταυτόχρονα ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επισημαίνει τον κίνδυνο «οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας». Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους, τονίζει ο κ. Γκάμπριελ προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα».
Ο κ. Γκάμπριελ διαπιστώνει ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και για αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους», σημειώνει ο κ. Γκάμπριελ.
Ο πρόεδρος του SPD υποστηρίζει ότι μελλοντικά θα πρέπει να διενεργούνται δημοψηφίσματα για θεμελιώδη ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό «δεν ισχύει για τους τωρινούς μηχανισμούς στήριξης», εξηγεί ο κ. Γκάμπριελ. Ωστόσο τονίζει ότι «πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την ΕΕ σε βάθος και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι πολίτες».



Δεν υπάρχουν σχόλια: