Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι απόστρατοι....στα όπλα

Οργή, αγανάκτηση, και απελπισία, έχει καταλάβει τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μετά τα απίστευτα νέα χαράτσια της κυβέρνησης που περικόπτει τις συντάξεις των απόστρατων κατω των 55 ετών από 400-800 ευρώ το μήνα!
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα απόστρατου Ταξίαρχου του Στρατού Ξηράς με 30 χρόνια υπηρεσίας, που τον Οκτώβρη του 2009 έπαιρνε σύνταξη 2.300 το μήνα και τώρα 2 χρόνια μετά τον Οκτώβρη του 2011 μετά τις πέντε παλαιότερες περικοπές και τα προχθεσινά μέτρα, θα παίρνει 1.400 ευρώ!
Αν μάλιστα προστεθούν και οι κρατήσεις από στεγαστικά δάνεια -που όλοι σχεδόν οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν πάρει- οι έκτακτες εισφορές, οι φόροι, κλπ, τότε εύκολα καταλαβαίνει κάποιος την απόγνωση των ανθρώπων αυτών, που πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις τους! Και είναι χιλιάδες.
Γι' αυτό άλλωστε και οι Ενώσεις Αποστράτων με πρώτες τις ΑΝΕΑΕΔ και την ΑΚΙΣ "πήραν τα όπλα" και ξεκινούν τον "ανένδοτο" προγραμματίζοντας πορείες, διαδηλώσεις, αποκλεισμό των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη κλπ.
Απόστρατοι έλεγαν στην εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ" ότι "η εποχή της απλής διαμαρτυρίας πέρασε προ πολλού" και ότι τώρα "οι διαδηλώσεις μας θα είναι περισσότερο μαζικές και μαχητικές από του ΠΑΜΕ".
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και, με τις εξουθενωτικές αυτές περικοπές είναι δεδομένο ότι θα έχει απέναντι της το σύνολο των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Και για να προλάβουμε τους μηχανισμούς προπαγάνδας της κυβέρνησης ,που θα πιάσουν δουλειά για να μας πείσουν ότι τα μέτρα που πλήττουν τους στρατιωτικούς είναι...δίκαια,έχουμε και λέμε...τι θα πουν:
•"Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν σύνταξη τόσο νωρίς". Και ποιος τους είπε ότι ήθελαν να πάρουν σύνταξη; Το μεγαλύτερο ποσοστό των 50ρηδων απόστρατων που συνεχώς επικαλούνται οι κύριοι της κυβέρνησης, δεν βγήκε στην αποστρατεία με επιλογή τους. Δηλαδή δεν παραιτήθηκαν.Τους αποστράτευσαν, παρά τη θέλησή τους,μετά από 30 και 35 χρόνια υπηρεσίας.
•"Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τόσο μεγάλες συντάξεις". Ότι παίρνουν το ΄χουν πληρώσει και με το παραπάνω.Και δεν παίρνουν μεγάλες συντάξεις ,όπως δεν παίρνουν και μεγάλους μισθούς.
Φεύγουν νωρίς: "Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φύγει σε αποστρατεία το 2006, ή το 2007 ή το 2008 και να έρχονται μετά από 5, 4, ή 3 χρόνια και να μάς πετσοκόβουν!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: