Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα πρώτο θέμα στα διεθνή δίκτυα

Στα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου που αναμένεται να ψηφίσει η ελληνική Βουλή και στην 48ωρη απεργία που πραγματοποιείται στη χώρα μας αναφέρονται με εκτενή ρεπορτάζ τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Με φωτογραφία το χθεσινό πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη το BBC έχει ως κεντρικό του θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. «48ωρη γενική απεργία ξεκίνησε καθώς η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο.
Με τίτλο «Η ώρα της αλήθεια για την Ελλάδα» το αμερικανικό CNN αναφέρεται στα επώδυνα μέτρα που είναι υποχρεωμένη να λάβει η κυβέρνηση καθώς και στις επιπτώσεις που θα έχει η οικονομική κρίση της Ελλάδας στην Ευρώπη. «H Αθήνα εξετάζει τα νέα αυστηρά μέτρα λιτότητα, τα συνδικάτα κατεβαίνουν σήμερα σε 48ωρη απεργία ενώ οι "Αγανακτισμένοι" σχεδιάζουν αποκλεισμό της Βουλής» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η γαλλική Le Monde.
Tην ίδια ώρα τo Reuters ασχολείται και αυτό με την Ελλάδα έχοντας ως πρώτο θέμα την συμφωνία των γαλλικών τραπεζών για την μετακύλιση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε γενική απεργία την ώρα που η Βουλή καλείται να εγκρίνει νέα αυστηρά μέτρα λιτότητας αναφέρει και η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Δεν υπάρχουν σχόλια: