Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΣΑΚΑΣ-ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».
Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα», ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, «όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή».
Ο κ. Κοτσακάς στην επιστολή του κάνει λόγο για «συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος», επικρίνει την πολιτική της κυβέρνηση για την υπογραφή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που το ακολούθησε χωρίς κύρωση από την Βουλή με την χώρα «να παραιτείται από το δικαίωμα κρατικής ασυλίας».
«Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού» αναφέρει ο κ. Κοτσακάς προσθέτοντας ότι «ως έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική».
Ο κ. Κοτσακάς προσθέτει επίσης ότι έχει επίγνωση των προσωπικών του ευθυνών τουλάχιστον μέχρι το 1996 καθώς «από τότε βρίσκομαι σε διαρκή διαφωνία και αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, τόσο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη όσο και επί ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου».
Στην ίδια επιστολή ο κ. Κοτσακάς δηλώνει πως θα παραμείνει ανένταχτος στον ιδεολογικό του χώρο αγωνιζόμενος για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε από το 1974.
Νέες βολές από τον Μ.Ανδρουλάκη και ο Α.Αθανασιάδης δηλώνει πως θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Έτσι το ένα μετά το άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεση του στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ξιφουλκεί εναντίον της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρομοιάζει την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας με την περίοδο της δικτατορίας και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και της προσθήκης σε αυτήν τεχνοκρατών.
«Οι Έλληνες πάμε να ξεχάσουμε ότι όλες οι μεγάλες μάχες χάνονται εκ των έσω, στα μετόπισθεν, όταν σβήνει η πίστη στις δυνάμεις μας και η θέληση να τα καταφέρουμε ενώ οι πολιτικές ηγεσίες αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης επισημαίνει πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα πρέπει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές και στην περίπτωση που δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου τότε θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Διαφορετικά, αν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις απορρίψουν τον πυρήνα των παραπάνω προτάσεων αναλαμβάνουν την ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές σε συνθήκες ευαίσθητης ισορροπίας για τη διάσωσή της από την χρεωκοπία» γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Α. Αθανασιάδης: «Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο»

Εμμένει στην αρχική του άποψη ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο αλλά και να μην παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.
«Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δεν θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έλθει πακέτο. Έπρεπε να έλθει αναλυτικά. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις ευθύνες μου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα το καταψηφίσουν, αλλά πάρα πολλοί βουλευτές μου λένε ότι η στάση μου είναι ειλικρινής, ξεκάθαρη και προς το συμφέρον της χώρας» είπε στο ραδιόφωνο του Βήματος ο Αλέκος Αθανασιάδης.

Γ.Πεταλωτής: «Πατριωτικό καθήκον η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου»

«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα παραίτησης των βουλευτών. Έχουν την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά μπροστά στο πατριωτικό καθήκον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή πληθώρα ερωτήσεων για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο Γιώργος Πεταλωτής πρόσθεσε ότι χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση, γιατί θα ήταν άκομψο να αναφερθεί σε συμπεριφορές και αντιδράσεις βουλευτών. «Είναι ιστορικό καθήκον όλων, να ανταποκριθεί ο καθένας στην ευθύνη του», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη δε ερώτηση ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι τα διλήμματα δεν είναι εκβιαστικά, αλλά υπευθυνότητας και ουσίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Εξάλλου σχετικά με εξώδικα, που έχουν λάβει ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν χρειάζονται εξώδικα για να ασκηθούν πιέσεις και το αίσθημα ευθύνης τους δεν επηρεάζεται από τέτοιες ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: