Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μάχη της Κρήτης ,χωρίς Κρητικούς γίνεται; Ανιστόρητοι Γερμανοί το υποστηρίζουν!

Στη Μάχη της Κρήτης η συμμετοχή των Κρητικών ...ήταν μικρή!
Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει λίγο πολύ προκλητικό δημοσίευμα της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung...
Όπως αναφέρει το flashnews.gr το θέμα παρουσιάζει η deutch velle world, ενώ σε άρθρο της ασκεί κριτική στο κείμενο της γερμανικής εφημερίδας.
Η γνωστή γερμανική εφημερίδα, αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα της στην "Επιχείρηση Ερμής", όπως λεγόταν επίσημα η μάχη της Κρήτης.
Ο δημοσιογράφος Siegfried Thielbeer αναφέρεται διεξοδικότατα στην επιχείρηση και επισημαίνει ακριβοδίκαια τις παραλείψεις και τα σφάλματα τόσο των γερμανικών δυνάμεων, όσο και της άμυνας του νησιού που είχαν αναλάβει κυρίως Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.


Ωστόσο το αρθρο αυτό δεν αναφέρεται καθόλου στους Έλληνες υπερασπιστές της Κρήτης, παρα μόνο σε μια φράση: «Στην Κρήτη βρίσκονταν 30.000 στρατιώτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός απ’ αυτούς και περίπου 10000 Έλληνες, οι περισσότεροι με ελαφρύ οπλισμό». 


Καμία αναφορά στην αντίσταση των αμάχων, που προσπαθησαν να αποτρέψουν την απόβαση, που έχει στο παρελθόν καταγραφεί στη γερμανική ιστοριογραφία σαν απροσδόκητη αντίσταση που βρήκε εντελώς απροετοίμαστους τους κατακτητές.

Ίσως να αφήσουμε, λέει το δημοσίευμα της deutch velle να διορθώσει τον κ. Thielbeer ένας άλλος Γερμανός δημοσιογράφος, ο Eberhard Rondholz που σε παλιότερο άρθρο του για τη μάχη της Κρήτης κατέληγε ως εξής:
"Έστω και με καθυστέρηση οι Γερμανοί ανακάλυψαν τους λίγους συμπατριώτες τους αντιστασιακούς…που αποπειράθηκαν μάταια να ρίξουν το χιτλερικό καθεστώς και κλήθηκαν εκ των υστέρων να αποκαταστήσουν τη χαμένη υπόληψη των Γερμανών…Τέτοια τιμή δεν επιφυλάχθηκε ακόμα στους αντάρτες της Κρήτης που θυσιάζοντας τη ζωή τους επιτάχυναν την πτώση του φασισμού. Νομίζω πως ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να ανακαλύψει επί τέλους κι αυτούς τους άγνωστους ήρωες".


www.onalert.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: