Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πρίγκηπας των Πακιστανών Χούνζα, ως …απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου

Την ώρα που τα Σκόπια εγκαλούσαν την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, οι γείτονες υποδεχόντουσαν με πλήρη μυστικότητα τον  γιο του βασιλιά Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν της φυλής Χούνζα του Πακιστάν, που θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρόσφατα ανακάλυψαν τους  Σλάβους «ομοεθνείς» τους.
Όπως αποκάλυψε η αντιπολιτευτική εφημερίδα Ουτρίνσκι, ο πρίγκιπας των Χούνζα, βρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες στα Σκόπια, προκειμένου να δει το οικόπεδο που παραχώρησε στην οικογένεια του ο δήμος Μπογδάντσι, προκειμένου να χτίσουν το … παλάτι τους, στη γη των  «προγόνων» τους.
Η εκπρόσωπος της οικογένειας Μαρίνα Ντοντσινόβσκα, με δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγο για «ιδιωτική επίσκεψη» του πρίγκιπα.
Το γεγονός πως η παρουσία του, δεν δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, οφείλεται στην ακροαματική διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη στη Χαγη, προκειμένου να μην το χρησιμοποιήσει η Ελλάδα ως επιχείρημα για την προσπάθεια των Σκοπίων να αποδείξουν πως έχουν ίδιο DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Η εφημερίδα Ουτρίνσκι, αναφέρει πως ο γιος του βασιλιά των Χούνζα, επισκέφθηκε τη «γη των προγόνων του» μετά από πρόσκληση του συλλόγου «Αρχαίοι Μακεδόνες» του δήμου Μπογδάντσι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συναντήθηκε και με τον σχισματικό αρχιεπίσκοπο Στέφανο που φέρεται να του παραχώρησε την υπηρεσιακή του λιμουζίνα, για τις μετακινήσεις του υψηλού επισκέπτη.
Το 2008 η επίσκεψη στα Σκόπια του πρίγκηπα των Χούνζα, Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν, είχε προκαλέσει το γέλιο σε όλον τον κόσμο, όταν στο αεροδρόμιο των Σκοπίων έγιναν δεκτοί από ομάδα Σκοπιανών, που ήταν ντυμένοι με κιτς πλαστικοποιημένες στολές αρχαίων Μακεδόνων και ασπίδες με τον ήλιο της Βεργίνας (Φωτογραφίες).

1. Τιμητικό άγημα για τον πρίγκηπα…

2. Φτυστός ο Μεγαλέξανδρος!




Δεν υπάρχουν σχόλια: