Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

“Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών”

Βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών και δεν θα αναδιαρθρώσει το χρέος της, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα του πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου.
Ο κ. Παπανδρέου, ξεκαθάρισε ότι η έξοδος ενός κράτους από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή και σημείωσε ότι η χώρα μας θα μπορέσει να εξυπηρετήσει πλήρως το ποσό του δανείου που έλαβε από ΔΝΤ και ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης να δώσουν τη δυνατότητα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Στήριξης να αγοράζει κρατικά ομόλογα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ευρωζώνη χρειάζεται χρηματοοικονομικά εργαλεία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης ευελιξίας στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης.
Αναφερόμενος στα υψηλά επιτόκια δανεισμού που πλήττουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι όχι μόνον δεν αποτελούν δίκαιη τιμωρία, αλλά προκαλούν αφόρητο κόστος στις επιχειρήσεις. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές, εάν πληρώνουν υψηλότερο επιτόκιο από τις αντίστοιχες γερμανικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/h-ellada-den-tha-khryxei-stash-plhrwmwn

Δεν υπάρχουν σχόλια: