Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η μπάλα στη Κερκίδα..!

Χάθηκε η μπάλα
Όποιος είχε την έμπνευση να πετάξει τη… μπάλα με τη δημόσια περιουσία στην κερκίδα, στο πιο κρίσιμο λεπτό του αγώνα, με αποτέλεσμα να σταματήσει το παιχνίδι να παίζεται στο… γήπεδο, είναι μεγάλο ταλέντο και σίγουρα τον βλέπω να παίρνει μεταγραφή για μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.
Διότι μπορεί να έχει χαθεί η μπάλα, αλλά μεταξύ των οπαδών το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.
Άντε τώρα να εξηγήσεις στους οπαδούς ότι τη στιγμή που χάθηκε η μπάλα, το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει αυτογκόλ, ο «προπονητής» του έτρεχε να μαζέψει την ομάδα που είχε σκορπίσει, ενώ όλως περιέργως είχε χαθεί στο μοντάζ η επίμαχη φάση της γκέλας.
Αντί λοιπόν να βλέπουμε το γήπεδο και τις ομάδες να παίζουν μπάλα, έχουμε όλοι στρέψει τα βλέμματά μας στην κερκίδα και παρακολουθούμε τη διακωμώδηση του αθλήματος που λέγεται… πολιτική.
Και μπορεί όλη αυτή η ιστορία να έχει τη πλάκα της, αλλά όταν πληρώνεις ακριβά για να δεις την ουσία της πολιτικής, δηλαδή το αποτέλεσμα, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις το παιχνίδι να παίζεται από άσχετους εκτός τερέν. Το πιο απλό θα ήταν κάποιος να ζητήσει να επιστραφεί η μπάλα στο γήπεδο, προκειμένου να ξαναρχίσει το παιχνίδι.
Προφανώς, όμως, κανείς δεν θέλει τη δημόσια περιουσία στα… πόδια του. Κυρίως αυτό δεν το θέλει το τεχνικό επιτελείο της κυβερνητικής ομάδας.
Προτιμούν να χαθεί οριστικά η μπάλα, όπως χάθηκαν πολλές μπάλες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, παρά να βρεθεί και να γίνει αντιληπτό στη φίλαθλο κοινή γνώμη ότι το παιχνίδι ήταν «στημένο».
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/02/blog-post_9844.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: