Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Μαλαισία: Στρατόπεδα συγκέντρωσης για χριστιανούς που άφησαν το Ισλάμ

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία – Το να είσαι χριστιανός και να ζεις σε ένα μουσουλμανικό κράτος μπορεί να σε φέρει σε μεγάλους κινδύνους και πολλές ταλαιπωρίες.
Το CBN News ταξίδεψε στη Μαλαισία - μια χώρα που παρουσιάζεται ως ένα κράτος - μοντέλο για την ισλαμική μετριοπάθεια, αλλά έχει πολλούς πρώην μουσουλμάνους που δηλώνουν ότι διώκονται, αφού πίστεψαν στον Χριστό.
Ένα δίωρο ταξίδι από την πρωτεύουσα της Κουάλα Λουμπούρ αποκάλυψε ένα απομονωμένο καταυλισμό όπου ορισμένοι χριστιανοί λένε ότι τους έχουν οδηγήσει για να γυρίσουν πίσω στο Ισλάμ.
Η κυβέρνηση της Μαλαισίας καλεί τις εγκαταστάσεις αυτές – «κέντρα υποχώρησης». Όπου μουσουλμάνοι πρόθυμα πάνε εκεί για να ενισχύσουν την πίστη τους.
Το CBN News μίλησε με έναν Χριστιανό που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, εξαιτίας του φόβου ότι μπορεί να οδηγηθεί εκ νέου σε μία από τις εγκαταστάσεις «κάθαρσης της πίστης».
"Ήταν σαφώς οργισμένοι και ήθελαν να με σκοτώσουν, αλλά δεν μου έκαναν ζημιά σωματικά», θυμάται. «Γνωρίζω πολλούς άλλους. Σε αναγκάζουν να απαγγείλεις Ισλαμικές προσευχές και στίχους από το Κοράνι, να κάνεις όλα τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνεις ως μουσουλμάνος."
"Προσπαθούν να μας αναγκάσουν να πιστεύουμε αυτό που δεν μπορούμε να πιστέψουμε", συνέχισε ο άντρας. "Αυτά τα κέντρα επανεκπαίδευσης προέρχονται από τις δυνάμεις του σκότους."
Ο ‘Nathan’, ένας άλλος πρώην μουσουλμάνος που και αυτού η ταυτότητα προστατεύεται, είπε ότι έχασε την περιουσία του, τη δουλειά και την οικογένειά του όταν αξιωματούχοι έμαθαν ότι είχε γίνει Χριστιανός. Τώρα κρύβεται από την κυβέρνηση γι 'αυτό κι εμείς προστατεύουμε την ταυτότητά του.
"Τα έχασα όλα (αλλά) έχει καμία σημασία; Θέλω να πω, ο Ιησούς είπε στον Λόγο Του ότι πρέπει να ζητάμε τον αιώνιο θησαυρό", εξήγησε ο Nathan. «Έχω λογαριάσει το κόστος. Μετρώ το κόστος και δεν με πειράζει να πληρώσω για αυτό ... ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσω τη ζωή μου."

Παραδοσιακά, οι Μαλαισιανοί είναι μουσουλμάνοι. Πέντε χρόνια πριν, υπήρχαν λιγότερο από 200 Μαλαισιανοί Χριστιανοί στη χώρα. Σήμερα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.000 ή και περισσότεροι.
Αυτή η αύξηση αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση και το Τμήμα (ή Υπουργείο) θρησκείας.
Το περασμένο καλοκαίρι, κυβερνητικοί υπάλληλοι σταμάτησαν την κατασκευή μίας εκκλησία στην επαρχία Kelantan.
«Ο επικεφαλής του θρησκευτικού τμήματος είπε: «Αυτός ο τόπος είναι ένας μουσουλμανικός χώρος και οι άνθρωποι εδώ είναι όλοι μουσουλμάνοι. Οπότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να έρχεστε και να κάνετε ευαγγελισμό στους ανθρώπους εδώ», είπε ο πάστορας Luzone από την Εκκλησία της Κουάλα Μπέτις.
Ο Luzone είπε ότι οι περισσότεροι ντόπιοι εκεί δεν είναι μουσουλμάνοι, και εκείνοι που έχουν γίνει Χριστιανοί χρειάζονται μία εκκλησία.
"Μαζευόμαστε σε σπίτια και μερικές φορές κάτω από τα δέντρα, αλλά θέλουμε να έχουμε τον δικό μας χώρο για τη λατρεία μας», είπε. "Αλλά πιστεύω ότι δεν έχει σημασία ποιο είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσουμε ως χριστιανοί εδώ, οι άνθρωποι μας θα ακολουθάνε πάντα τον Ιησού».
Αυτή η πίστη έχει εμπνεύσει πολλούς Χριστιανούς της Μαλαισίας να μοιραστούν την πίστη τους με άλλους.
Ένας ευαγγελιστής είπε στο CBN News ότι οργισμένοι μουσουλμάνοι τον έδειραν και καταστρέψανε το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει θέλοντας να δει πολλούς από τους συμπατριώτες του να γίνονται δεκτικοί στο μήνυμα του Ευαγγελίου.
"Όταν άρχισα να προσεύχομαι για τους αρρώστους, είδαμε άμεσα αποτελέσματα μερικές φορές», είπε. "Οι άνθρωποι απλά έμεναν εκστατικοί στα θαύματα και μετά ήθελαν να ακούσουν ποια είναι η δύναμη πίσω από τη θεραπεία. Και δέχονται τον Ιησού τόσο εύκολα."
Οι χριστιανοί από τη φυλή Temiar είπαν ότι οι μουσουλμάνοι δελέασαν χριστιανούς σε ένα γειτονικό χωριό για να φύγουν μακριά από την πίστη στο Χριστό.
"Έχω μια αδελφή, που ήταν χριστιανή, αλλά έχει γίνει μουσουλμάνα τώρα», είπε μια γυναίκα. "Οι μουσουλμάνοι ήρθαν και της έδωσαν χρήματα, ένα σπίτι και τακτική προσφορά τροφίμων."
Όμως, πολλοί από τους χριστιανούς της φυλής Temiar μένουν σταθεροί στην πίστη.
"Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό το χωριό θα μείνει πιστό στον Κύριο," είπε ένα κορίτσι.
"Ποιος θα πλησιάσει τον λαό μας αν δεν είμαι εγώ;" ρώτησε ο Nathan. «Η χαρά του Χριστού ξεπερνά ακόμα και τους διωγμούς. Η χαρά της αγάπης του Χριστού είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: