Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τι δουλειά είχε ο Ρουμπινί επί δύο ώρες στο Μαξίμου;

Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί ο Νουριέλ Ρουμπινί ήταν επί δύο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου; Είναι κάποιος θεσμικός που ήλθε να συναντήσει τον πρωθυπουργό; Ενας νομπελίστας οικονομολόγος είναι ο οποίος στο κάτω – κάτω είναι παγκόσμιος “παίκτης”. Πλουτίζει στοιχηματίζοντας στην καταστροφή των οικονομιών. Ακόμη και οι προβλέψεις του για την Ελλάδα βασίζονται ακριβώς στα πονταρίσματα που κάνει. Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, βγει από το ευρώ, επιστρέψει στη δραχμή, ο κ. Ρουμπινί θα γίνει σε μια νύχτα πιο πλούσιος απ’ ότι είναι τώρα. Και μαζί του και όσοι ποντάρουν μέσω της εταιρείας του.
Επομένως, τι ήλθε να κάνει στο Μαξίμου με τον Γ. Παπανδρέου; Κανονικά δε θα έπρεπε να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές καθώς σε κάθε του κουβέντα τα spreads ανεβαίνουν, οι αγορές μας χτυπούν αλύπητα, τα χρηματιστήρια βουτάνε και χάνει ο κόσμος περιουσίες.
Συζήτησαν, λέει, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το υψηλό χρέος και πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δηλαδή, τα πρόβατα μίλησαν με το λύκο για το ποιο δρόμο θα πάνε για να φτάσουν στο μαντρί; Πράγματι πρωτόγνωρο να τρως και να πίνεις με τον δήμιό σου προτού οδηγηθείς στην κρεμάλα.
Εκτός κι αν τρέχει κάτι άλλο. Μήπως δηλαδή ο κ. Παπανδρέου παίρνει μαθήματα από τον καθηγητή κ. Ρουμπινί για το πώς θα είναι η χώρα μόλις κάνει την αναδιάρθρωση του χρέους; Πώς είναι να είσαι πτωχευμένος; Και το βασικότερο: Πότε να ποντάρουν όσοι θέλουν στη χρεοκοπία προκειμένου να πλουτίσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: