Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Μπράβο" του Μαρκογιαννάκη στην Αστυνομία.

"Οι συλλήψεις των έξι για τρομοκρατία αποδεικνύει ότι υπάρχει συνέχεια και εμπειρία στην ΕΛ.ΑΣ.'Αυτό, υπογράμμισε σήμερα,ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μελών της Οργάνωσης «...Πυρήνες της Φωτιάς.», στο Χαλάνδρι.«Τότε κάποιοι είχαν πει τα μωρά, επιείκεια στα μωρά. Και είπαν, μάλιστα, επειδή είχε βγει η υπόθεση αυτή το Σεπτέμβριο του 2004, ότι την είχαμε από καιρό ανακαλύψει, αλλά την είχαμε στοκ για να την βγάλουμε σε προεκλογική περίοδο.
Αποδεικνύεται, ότι ήταν μια πολύ σοβαρή ιστορία, η οποία αποτελεί και τη βάση των ερευνών της αστυνομίας τόσο καιρό τώρα. Και σιγά, σιγά από εκεί αποκαλύπτονται και τα υπόλοιπα και χαίρομαι γι’ αυτό.
Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να έχει τα προβλήματα της, μπορεί να έχει τις ελλείψεις της, αλλά και εμπειρία έχει αποκτήσει και συνέχεια έχει και βάθος έχει. Και πάνω απ΄όλα έχει υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα να μπορεί αυτό το παζλ της τρομοκρατίας, σιγά-σιγά, να το ξηλώνει», ανέφερε ο κ.Μαρκογιαννάκης.
Ωστόσο, σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και προσπάθεια, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του γιατί «φαίνεται ότι υπάρχει φυτώριο, υπάρχει βάση από την οποία γίνεται στρατολόγηση. Και αυτό είναι το ανησυχητικό διότι σε αυτήν την περίπτωση μεταβάλλεται το πρόβλημα σε Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δυο-τρία» .
Πάντως ο κ Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε ότι η ΕΛ.ΑΣ., από εκείνη την περίοδο, ερευνούσε για τη Νέα Σμύρνη σημειώνοντας: «το λέω τώρα υπεύθυνα, ότι μίλαγαν και για την Νέα Σμύρνη από τότε» .(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: