Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Τατούλη με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου.

Στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη,συναντήθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.Στη συνάντηση, ήταν παρόντες και οι αντιπεριφερειάρχες των πέντε περιφερειακών ενοτήτων με αντικείμενο συνάντησης «...Νέα Επιχειρηματικά Δεδομένα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «αυτή η συνάντηση σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή, γιατί παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις του νέου Περιφερειάρχη και βλέπουμε πάντα ότι στέκεται δίπλα μας, μας ακούει και πιστεύουμε ότι θα συμβεί αυτό και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος σημείωσε: «νομίζω ότι στην Πελοπόννησο τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της ακόμα δεν τα έχουμε αναδείξει. Και αυτή η συνάντηση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να πουν όλοι οι φορείς πού μπορούμε, εμείς οι επιχειρηματίες, να οδηγήσουμε την ανάπτυξη της Πελοποννήσου».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος, είπε ότι «σκοπός της συνάντησης είναι να ανταλλάξουμε απόψεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης αποδεικνύεται συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις κι έτσι ξεκινάει μια από τις τακτικές συναντήσεις με τα Επιμελητήρια».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος, επεσήμανε πως «θα ανταλλάξουμε απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. Έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να πούμε στον κ. Τατούλη καθώς, όπως γνωρίζετε, δεν έχουμε πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Θα ζητήσουμε κυρίως να περιοριστεί η γραφειοκρατία, πράγματα δηλαδή αυτονόητα, που δεν κοστίζουν και πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα».
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,κ. Πέτρος Τατούλης, υπογράμμισε ότι «η νέα αιρετή Περιφέρεια έχει ουσιαστικά δρομολογήσει κάποιες εξελίξεις συγκεκριμένες, αφού μαζί συνεννοηθήκαμε, προκειμένου να ανατάξουμε αυτή την παθογένεια που παρατηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια για δεκαετίες στον τόπο μας, η οποία θα πρέπει για εμάς να αποτελεί εμπειρία για τον τρόπο που πρέπει να μεθοδεύσουμε, να αξιολογήσουμε και να δρομολογήσουμε τις νέες εξελίξεις στον τόπο μας.» .
Ο κ. Τατούλης συμπλήρωσε πως «ο νέος θεσμός, η Καλλικρατική Περιφέρεια, έχει πλέον αρμοδιότητες οι οποίες για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση στους ίδιους τους πολίτες, στην ίδια την κοινωνία, ώστε η ίδια να οργανώσει τις δικές της απαντήσεις αλλά και να αναδείξει την υγιή επιχειρηματικότητα, τις υγιείς αντιδράσεις που απαιτούνται πλέον, για να βγει η χώρα μας από την κρίση. Αυτό το θεσμό ερχόμαστε να υπηρετήσουμε, με ξεκάθαρους στόχους, πρόγραμμα και αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: