Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

30.000 γκολ στα δίχτυα της φτώχειας

Ο σκοπός ιερός, η παρουσία των Ζιντάν και Ρονάλντο έδωσε το σύνθηµα και το «Γ. Καραϊσκάκης» γέµισε στο φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδι (2-2) µεταξύ επιλέκτων του Ολυµπιακού και των φίλων των δύο αστέρων
Παιχνίδια όπως το χθεσινό αναδεικνύουν τονποδοσφαιρικό πολιτισµό, κάνουν την Ελλάδα έστω και για λίγο κέντρο του κόσµου – ειδικά µάλιστα σε αυτές τις δύσκολες στιγµές που διανύει – και προσφέρουν στον Ολυµπιακό την αίγλη που θέλει να του προσδώσει η διοίκηση και ο κόσµος του.
Ο Ρονάλντο ήταν αυτός που µε πολιτική περιβολή έδωσε το εναρκτήριο λάκτισµα του αγώνα, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στους δοκιµαζόµενους λαούς του Πακιστάν και της Αϊτής που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές καθώς και σε ιδρύµατα του Πειραιά.
Στον κόσµο που βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο το παιχνίδι τού έδωσε την ευκαιρία να δει ξανά από κοντά παίκτες - ζωντανούς θρύλους του πρόσφατου παρελθόντος της οµάδας του Πειραιά. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν ο αρχηγός και παρά τα38 χρόνια του έδειξε ακµαίος.Μάλιστα µαζί µε τον Γρηγόρη Γεωργάτο «ζωντάνεψαν»την αξεπέραστη αριστερή πτέρυγαπου έκανε θραύση για πολλά χρόνια στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και κοντά σε αυτούς ο Νινιάδης, ο Αλεξανδρής, ο Κοβάσεβιτς, ο Αµανατίδης, οΓιαννακόπουλος, ο Ανατολάκης.
Την τιµητική τους είχανο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος ξαναφόρεσε έπειτα από χρόνια τη φανέλα του Ολυµπιακού και φυσικά ο Κριστιάν Καρεµπέ. Οι δυο τους εισέπραξαν το περισσότερο χειροκρότηµα ενώ ο Ιβοριανός έπειτα από µια προσπάθειά του στην περιοχή της οµάδας των φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο, ανταπέδωσε το χειροκρότηµα.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης από την πλευρά του είχε την ευκαιρία να φυλάει την εστία της οµάδας των σούπερσταρτου παγκόσµιου ποδοσφαίρου, όµως οι συµπαίκτες του (του Ολυµπιακού) δεν του χαρίστηκαν και τον φιλοδώρησαν µε γκολ.
Ο Ζιζού στα 38 χρόνια του έδειξε πως η µπάλα δεν ξεχνιέται, «βγάζοντας» το µεγαλύτερο µέρος του αγώνα. Με πάθος, δύναµη και αυτή την τεχνική που τον έχουν κατατάξει στοπάνθεον της ιστορίας τουπαγκοσµίου ποδοσφαίρου. Στο τέλος αποθεώθηκε από 30.000 κόσµο όταν τη θέση του πήρε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Τα γκολ για την οµάδα των φίλων Ζιντάν - Ρονάλντο ο Σα Πίντο (10’, 20’) και του Ολυµπιακού ο Μήτρογλου (24’, 52’).
Για την ιστορία, το παιχνίδι διαιτήτευσε Μάσιµο Μπουζάκα. ΟΙ ΑΠΑΡΑ∆ΕΚΤΟΙ
Πάντως, τέτοιες εκδηλώσεις είναι κρίµα κι άδικο να αµαυρώνονται από τις πράξεις κάποιων ανεγκέφαλων. Οι οποίοι βρήκαν τον συγκεκριµένο φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα γιανα βγάλουν τα εσώψυχά τους βρίζοντας τον Παναθηναϊκό, τον γενικό γραµµατέα Αθλητισµού Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Ενώ παράλληλα είχαν αναρτήσει πανό υβριστικού χαρακτήρα εις βάρος όλων των παραπάνω, µε αφορµή την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έκανε δεκτή την έφεση του ΠΑΟ και εξαφάνισε την ποινή τιµωρίας µιας αγωνιστικής κεκλεισµένων των θυρών.
Συγχρόνως,δεν έλειψαν τα υβριστικά τραγούδια κατά της ΑΕΚ αλλά και της Λάρισας, την οποία ο Ολυµπιακός αντιµετωπίζει την προσεχή αγωνιστική.

All Stars Ολυµπιακού: Μέγιερι, Τουρέ, Γιαννακόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Νινιάδης, Καρεµπέ, Αµανατίδης, Αλεξανδρής, Κοβάτσεβιτς. Αγωνίστηκαν επίσης: Μοντέστο, Γκαλίτσιος, Τουρέ, Μπράβο, Φετφατζίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεάντρο Πίντο, Νέµεθ, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος,Ποτουρίδης, Μέλµπεργκ,Τοροσίδης, Βάντερσον, Χολέµπας.

Φίλοι Ζιντάν και Ρονάλντο: Νικοπολίδης, Γουίλιαµ, Ραούλ Αλµπιόλ, Ντιαρά, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Φαν Μπρόνχοστ, Ζιντάν, Σα Πίντο, Κορνέλ Ράπα, Ιλιε, Νούνο Γκόµες. Αγωνίστηκαν επίσης: Τουρέ, Καρεµπέ, Γκάµαν, Φαν Χόιντονγκ, Λαµουσί, Κοβάσεβιτς.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Την ευγνωµοσύνη τους στον Ολυµπιακό και τους έλληνες φιλάθλουςεξέφρασανχθες το απόγευµα σε συνέντευξη που έδωσαν οιδύο σούπερ σταρ τουπαγκοσµίουποδοσφαίρου, ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Ρονάλντο.
«Αρχίσαµε πριν από 8 χρόνια στην Ελβετία. Εχουµε κάνει πολλά παιχνίδια για τον συγκεκριµένο σκοπό», είπε οπρώην αρχηγός της εθνικής οµάδας της Γαλλίας και συνέχισε: «Θέλουµε να ευχαριστήσουµε τους Ελληνες, ξέρουµε ότι είναι φιλάνθρωποι. Ολοι ξέρουµε ότι περνούν δύσκολες στιγµές µε τηνοικονοµική κρίση, όµως χαιρόµαστεπου θα έρθουν στο γήπεδο».
Ο βραζιλιάνος µίστερ γκολ Ρονάλντο επισήµανε: «Είναι ο όγδοος αγώνας κατά της φτώχειας που κάνω µε τους φίλους µου. Είµαι περήφανος που είµαι εδώ γιατο γεγονός αυτό. Θέλω να πω ένα µεγάλο ευχαριστώ στονΟλυµπιακό, σε όλους τους παίκτες που ανταποκρίθηκαν όταν τουςκαλέσαµε και κυρίως στουςφιλάθλους που θα έρθουν να δουν αυτό το παιχνίδι. Κάναµε µεγάλη προσπάθεια για να πετύχει ο αγώνας. Γι’ αυτό τον λόγο σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ», είπε αρχικάκαι στη συνέχεια αποκάλυψεπως δενθα πάρει µέροςστον αγώνα,προς απογοήτευση των ελλήνων φιλάθλων: «∆εν θαπαίξω γιατί τραυµατίστηκα στο τελευταίο παιχνίδι, όµως όσοι παίξουν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».
Ο µεγαλοµέτοχος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση για την αναβάθµιση την οποία επιδιώκει για την οµάδα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Στον αγώνα κατά της φτώχειας δεν υπάρχουν θεατές. Είµαστεόλοι παίκτεςκαι πρέπει να πετύχουµε τον στόχο µας. ∆εν περισσεύει κανείς. Μαζί µε τους Ζιντάν και Ρονάλντο µοιραζόµαστε τις ίδιες αγάπες, το λιµάνι και το ποδόσφαιρο που µαςενώνει. Θέλουµε ό,τι κάνουµε να πετυχαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: