Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Η πρώτη αποικία της ΕΕ»

Γεώργιος ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Βαθύτατα οργισμένος με τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα ήταν ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου Βόλφγκανγκ Μινχάου τη Δευτέρα. Τον είχε κάνει έξω φρενών η έμμεση υπόδειξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αναβληθούν οι εκλογές στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία (σ.σ. του προγράμματος «διάσωσης» της χώρας μας) δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να εμποδίσει μια ΄λανθασμένη΄ δημοκρατική
επιλογή», γράφει στο άρθρο του και προσθέτει: «Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλει τη δικής της επιλογής κυβέρνηση στην Ελλάδα - την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»! «Πρώτη αποικία της Ευρωζώνης», λοιπόν η πατρίδα μας κατά τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
Θέμα δημοκρατίας και μάλιστα σοβαρότατο επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. «Αλλο πράγμα είναι η ανάμειξη των δανειστών στη διαχείριση της πολιτικής μιας χώρας που παίρνει τα δάνεια και άλλο να λες στη χώρα αυτή να ματαιώσει τις εκλογές ή να εφαρμόσει πολιτική που μονώνει την κυβέρνηση από την έκβαση δημοκρατικών διαδικασιών» υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Συνταγματικό πρόβλημα εγείρει -πέρα από τις τεράστιες πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος- ένα σημείο της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αυτό που αναφέρει ότι «θα εισαχθεί στο ελληνικό Σύνταγμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα» άρθρο, που θα επιβάλλει τα έσοδα του ελληνικού κράτους να πηγαίνουν πρώτα απ' όλα υποχρεωτικά για την εξυπηρέτηση των δανείων. Μόνο με όσα χρήματα απομένουν θα πληρώνονται ή όχι οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου, θα καλύπτονται ή όχι τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων, των νοσοκομείων, των κοινωνικών παροχών...
Εθνικά ταπεινωτικός είναι ο όρος αυτός. Συμπεριλήφθηκε στην απόφαση μόνο για να εξευτελίσει τους Ελληνες. Τόσο οι Ελληνες όσο και οι Ευρωπαίοι γνώριζαν άριστα πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η παρούσα Βουλή μπορούν να υλοποιήσουν αυτή τη δέσμευση. Δεν τους το επιτρέπει το Σύνταγμα. Ούτε γνωρίζουν ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης Βουλής ούτε μπορούν να προεξοφλήσουν ότι θα υπάρχει τέτοιος συσχετισμός δυνάμεων στο Κοινοβούλιο που θα καταστήσει δυνατή την ψήφιση αναθεώρησης αποικιακού χαρακτήρα, που θα ξαναφέρει την Ελλάδα στα τέλη του... 19ου αιώνα.
Ολοι οι βουλευτές, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν είναι σαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος, αναφερόμενος στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Ευρώπη-1: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπατριώτες μου, ίσως για την πλειονότητα. Κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν»!
Γάλλοι διανοούμενοι, δεκάδες διαφωνούν. Δημοσίευσαν στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν» ένα πολύ ενδιαφέρον μανιφέστο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Πρωτίστως, το ζητούμενο είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε εργαστήριο μιας κοινωνικής μεταλλαγής, που στη συνέχεια θα γενικευθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προκειμένου όμως αυτή η αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού να πετύχει τον στόχο της, χρειάζεται να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς που καταργεί τα πλέον στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα».
Μέχρι και το ΔΝΤ (!) αγανάκτησε με την ταπεινωτική για τους Ελληνες στάση των Ευρωπαίων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του «Εθνους» Μιχάλης Ιγνατίου. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ «τονίστηκε ότι η επιβολή από την τρόικα αλλαγών στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, αποτελεί 'αυθάδη παρέμβαση' στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις»!
Ο αντιγερμανισμός εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής του Βερολίνου. Σχεδόν το 80% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για τη Γερμανία και μόνο 10% θετική, όπως έδειξε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα». «Εχθρική» χώρα θεωρούν τη Γερμανία οχτώ στους δέκα Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: