Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Άλκηστης Την Δευτέρα Στο Άργος

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Άργους 2009 την Δευτέρα 31 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Άργους θα παρουσιαστεί η < ΑΛΚΗΣΤΗ > του Αριστοφάνη από το εθνικό θέατρο.Ειναι μια ακόμα αξιόλογη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου.
Το έργο
Στις Φερές της Θεσσαλίας έρχεται η στιγμή που ο βασιλιάς Άδμητος πρέπει να πεθάνει, σύμφωνα με το πεπρωμένο του.Η μόνη δυνατότητα για να παραμείνει στη ζωή είναι να δεχθεί κάποιος από τους οικείους του να πεθάνει στη θέση του.Οι γονείς του αρνούνται να θυσιαστούν για χάρη του.Η σύζυγός του όμως,η Άλκηστη,δέχεται να πεθάνει για να σωθεί ο άντρας της.
Η Άλκηστη είναι ένα πολύ ιδιαίτερο έργο.
Διδάχτηκε την άνοιξη του 438π.Χ.και ως το τελευταίο έργο τετραλογίας,πιθανότατα είχε τη θέση του σατυρικού δράματος.Τα κωμικά της στοιχεία όμως,όπως η λογομαχία του Άδμητου με τον πατέρα του Φέρη ή η παρουσία του μεθυσμένου Ηρακλή,παραπέμπουν περισσότερο σε τραγική κωμωδία παρά σε καθαρά σατυρικό δράμα.
Η Άλκηστη έχει συχνά αντιμετωπιστεί ως πρότυπο συζυγικής αφοσίωσης και αυτοθυσίας. Είναι όμως έτσι τελικά; Αξίζει ο Άδμητος την αφοσίωσή της;Και μήπως το «ευτυχισμένο τέλος» είναι τελικά ένα ειρωνικό σχόλιο και όχι μία απλή ανώδυνη λύση;Ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος προσεγγίζει αυτό το παράξενο,πολυσήμαντο αλλά και ιδιαίτερα γοητευτικό έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας έχοντας στη διάθεσή του μια εξαιρετική διανομή.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Δημαρχείο Άργους ()
ΚΕΠ Δήμου Άργους ()
Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους ()
Ψηφιακό Περίπτερο Πολιτισμού ()
Indie Shop (Γεωργ. Μηναίου 1, 21100 Ναύπλιο, )
Στο εκδοτήριο του Αρχαίου Θεάτρου Άργους, δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και λεωφορεία,στο νέο parking,πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου.
Για άτομα με ειδικές ανάγκες,η είσοδος είναι δωρεάν,με την επίδειξη της κάρτας τους.
Για φοιτητές,νέους έως 18 ετών,πολύτεκνους,είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας, εφόσον εκδίδουν μειωμένο εισιτήριο.
Πηγή:inArgolida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: