Μέσα στο επόμενο εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα περάσει τις συμπληγάδες της ύφεσης,εκτιμά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,Δ.Ασημακόπουλος,μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό,Κώστα Καραμανλή,στο προεδρείο της Ομοσπονδίας,στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το κράτος πρέπει να στηρίξει την ενεργό ζήτηση και την πραγματική οικονομία,ενώ θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το δόγμα της αγοράς, παρατήρησε ο Δ.Ασημακόπουλος. Παράλληλα,κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μέτρα για τη στήριξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας,τη μεταχρονολόγηση των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, κίνητρα για τις επενδύσεις,καθώς και η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων,των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
«Χρειάζεται μία άλλη πολιτική,που να εδράζεται στη δύναμη της πραγματικής οικονομίας και το κράτος θα πρέπει να ελέγχει και να εποπτεύει»,προσέθεσε ο κ.Ασημακόπουλος.
H επιτάχυνση της εφαρμογής μέτρων για την αύξηση της ρευστότητας από τις τράπεζες ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης.
Παράλληλα,το προεδρείο της ΕΣΕΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη λήψη μέτρων για την προστασία του στεγασμένου εμπορίου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Επιπλέον,τέθηκε επί τάπητος η αποποινικοποίηση των μικρών οικονομικών συναλλαγών προκειμένου να μην περνούν οι μικρές επιχειρήσεις αβίαστα στο πρόγραμμα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ.
Οι νόμοι και τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται όχι μόνο από την πλευρά των ιδιωτών αλλά και από το δημόσιο,παραθέτοντας ως παράδειγμα τις ανεξέλεγκτες φορολογικές χρήσεις.Πραγματοποίησε ειδική μνεία και στο πρόβλημα των διαδηλώσεων,τονίζοντας ότι θα πρέπει να προστατευτεί το συνταγματικό δικαίωμα,χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο,που οι εκτεταμένες διαδηλώσεις επηρέασαν το εμπόριο.
Ερωτηθείς ο κ.Αρμενάκης,ανέφερε ότι απέσπασαν από τον πρωθυπουργό την υπόσχεση πως δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και δεν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού,Κώστα Καραμανλή,με παραγωγικούς φορείς εν όψει της εμφάνισής του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Μία μέρα νωρίτερα συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ.
Ο ΣΕΒ κατέθεσε τις προτάσεις του και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προβεί σε μεταρρυθμίσεις,ενώ η ΓΣΕΕ προανήγγειλε κινητοποιήσεις σε απάντηση της «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής που ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθεί.
Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση που κατέθεσαν οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ και του ΣΕΛΠΕ,προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην οικονομία.
O ΣΥΝ για τις συναντήσεις
Η έξοδος από τη σημερινή οικονομική κρίση βρίσκεται στη διαμόρφωση μία νέας οικονομικής πολιτικής,κάτι που δεν μπορεί κανείς να περιμένει από τη ΝΔ και δε φαίνεται να διατυπώνεται ούτε από το ΠΑΣΟΚ,αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.
«Η ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματισμού,με την παράλληλη ενίσχυση της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς,αποτελεί προϋπόθεση για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας»,καταλήγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου