Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

De Morgen: Οι Έλληνες ζητούν αποζημιώσεις για το Δίστομο, αλλά δεν θα τις πάρουν

Στις προσπάθειες που κάνουν οι απόγονοι των θυμάτων του Διστόμου για να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις, αλλά και στην ρητορική ορισμένων κομμάτων στο θέμα αυτό, αναφέρεται η βελγική εφημερίδα «De Morgen».
Η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου με ανταπόκρισή της στην Αθήνα κάνει μία μικρή ανασκόπηση του θέματος, επισημαίνοντας πως οι ελληνικές κυβερνήσεις χωρίς να φέρουν το θέμα στην επιφάνεια έκαναν την Γερμανία να θεωρεί το ζήτημα λήξαν. Ωστόσο όπως τονίζεται στο άρθρο, οι απόγονοι των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου, δεν άφησαν το θέμα ούτε για μία στιγμή, φτάνοντας τις διεκδικήσεις τους μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Στην συνέχεια η «De Morgen» αναφέρεται και στην πολιτική διάσταση του θέματος σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι έχουν εντάξει την διεκδίκηση των αποζημιώσεων στην αντζέντα τους.
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα, εκτιμά ότι η οφειλή των Γερμανών προς την Ελλάδα, ανέρχεται σε 168 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους τόκους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επίσης, οι οποίοι όπως γράφει η «De Morgen», βρίσκονται στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, έχουν αναγάγει το όλο θέμα των αποζημιώσεων σε κεντρικό σημείο του πολιτικού τους προγράμματος.
Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα χρήματα από τις αποζημιώσεις θα μπορούσαν να είναι μία «ανάσα» για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, ωστόσο γίνεται η εκτίμηση πως οι προσπάθειες αυτές, δεν πρόκειται να αποδώσουν καρπούς.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: