Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Πάνος Καμμένος: Η κυβέρνηση να προστατεύσει την Αγροτική Τράπεζα

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την Αγροτική Τράπεζα και κατ` επέκταση τον αγροτικό κόσμο, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέοντα Μαραβέγια.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η προσπάθεια να μην ανακεφαλαιοποιηθεί η Αγροτική τράπεζα «και ουσιαστικά να παραδοθεί τόσο η τράπεζα όσο και οι εγγυήσεις που έχει, οδηγεί σε ασφυξία την πρωτογενή παραγωγή στην αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία».
Σημείωσε ότι την ώρα που υπάρχει μια τεράστια οικονομική κρίση, η ελπίδα στηρίζεται στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και τόνισε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν σπόρους, ζωοτροφές και λιπάσματα, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Έκανε λόγο για τεράστια προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή και πρόσθεσε ότι το κόμμα του κατέθεσε προτάσεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Συμβούλιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στις 20 Ιουνίου.
«Είναι πρωτοφανές να μην υπάρχει καμιά προετοιμασία από τους προκατόχους του υπηρεσιακού υπουργού σχετικά με τη νέα αγροτική πολιτική», είπε ο κ. Καμμένος εκφράζοντας την στήριξή του στον κ. Μαραβέγια «προκειμένου να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής».
Επίσης αναφέρθηκε στα θέματα έχουν να κάνουν με τις βιομηχανίες στήριξης της αγροτικής παραγωγής, όπως είναι η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης και τα λιπάσματα.
«Ξεκαθαρίσαμε ότι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική ανάπτυξη, η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι οι πυλώνες που θα πρέπει να στηριχτούμε για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας», επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: