Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο θρασύδειλος και προκλητικός υπουργάκος



Ο Παπακωνσταντίνου αναρωτήθηκε προχθές, σε συνέντευξή του, στα ΝΕΑ: «…που ήταν όλοι αυτοί “οι Αγανακτισμένοι” τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε στις πολιτικές που μας έφεραν τη σημερινή κατάσταση;».
Θα σου πω εγώ, Γιωργάκη, τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και τι τώρα. Πολύς κόσμος βρισκόταν και τα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους. Τότε που εσύ και ο Ραγκούσης κρυβόσασταν στη Χαριλάου Τρικούπη και εμείς, οι απλοί πολίτες, δίναμε μάχες με την κυβέρνηση Καραμανλή.
Σίγουρα, οι πολίτες τότε σέβονταν την ψευδεπίγραφη Δημοκρατία που επικαλείστε όλοι οι υπάλληλοι της τρόικας. Όταν όμως έφθασε ο κόμπος στο χτένι, αγανακτήσαμε, και μάλιστα πολύ. Και στείλαμε στη Ραφήνα τον Κωστάκη και δώσαμε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. άνετη πλειοψηφία, για να κυβερνήσει το 2009, και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που μας είχε υποσχεθεί.

Αγανακτισμένοι ήμασταν και τότε και σας δώσαμε 44% και 160 βουλευτές.

Τι άλλαξε, όμως, τώρα και εκατοντάδες χιλιάδες λαού από κάθε μετερίζι βρίσκονται στους δρόμους, αλλά προπηλακίζουν και όπου βρουν τους βουλευτές; Έλα, Γιωργάκη, σκέψου λίγο… καλά, θα σου πω εγώ γιατί ο λαός τα έχει πάρει στο κρανίο.
Ο λαός που λες, Γιωργάκη, είναι αγανακτισμένος, γιατί για πρώτη φορά από το 1974 βλέπει ότι έχει μια κυβέρνηση που ξεπουλά τη χώρα. Βλέπει για πρώτη φορά να γίνεται μια αγωνιώδη προσπάθεια να ξεπουληθούν όχι μόνο τα φιλέτα, αλλά ακόμη και στρατηγικές υποδομές της χώρας, όπως το νερό και η ενέργεια.
Βλέπει για πρώτη φορά μια κυβέρνηση να δίνει τα πάντα, ώστε ο λαός να εξαθλιωθεί. Να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε ο λαός να πεινάσει.
Βλέπει για πρώτη φορά να χρησιμοποιείται η καταστολή και η δολοφονική βία των ταγμάτων ασφαλείας της χωροφυλακής πάνω σε αθώους πολίτες κατά κόρον και ταυτόχρονα βλέπει ότι όποιος δεν συμμορφώνεται και με αυτό επιστρατεύει την οικονομική τρομοκρατία με την απειλή της εξαθλίωσης και της διαπόμπευσης μέσω των φορολογικών μηχανισμών.
Και πολύ περισσότερο, Γιωργάκη, βλέπει για πρώτη φορά από καταβολής ελληνικού κράτους μια εθνοπροδοτική κυβέρνηση, που όχι μόνο ξεπουλά δημόσια περιουσία, αλλά άρει και την ασυλία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Ξέρω, Γιωργάκη, ότι εσύ δεν γνωρίζεις από τέτοια πράματα. Εθνικές κυριαρχίες και κουραφέξαλα. Εσύ μια δουλειά ανέλαβες να κάνεις, να χαρίσεις τα ασημικά της χώρας στα αφεντικά σου.
Και βλέπει ο λαός, Γιωργάκη Παπακωνσταντίνου, μια κυβέρνηση, η οποία έχει αναγάγει το ψέμα σε κυβερνητική οδηγία.
Και ξέρεις, κυρ Υπουργέ, τι είναι περισσότερο εκείνο που εξοργίζει: Είναι ότι για πρώτη φορά βλέπει ο λαός τέτοιο ΜΙΣΟΣ από κυβερνήτες για τους πολίτες. Για πρώτη φορά βλέπει τέτοιο ΜΙΣΟΣ από τους κυβερνώντες για τη χώρα που κυβερνούν και την πατρίδα τους.

Γι' αυτό, Γιωργάκη, ο κόσμος αγανακτεί και εξοργίζεται.

Εκπλήσσεται ο υπουργάκος που αγανακτεί ο κόσμος. Δεν τον είδα να έχει την ίδια ευαισθησία, όταν τα τάγματα ασφαλείας της κοινοβουλευτικής δικτατορίας έριχναν το ξύλο της «αρκούδας» και σπάγαν κεφάλια. Και το χειρότερο είναι ότι η αναλγησία των κυβερνητικών «καρδιναλίων» δεν αποδέχθηκε ούτε την ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών, ούτε τις φωνές αντίδρασης ενός ειρηνικού λαού.
Για να δώσετε γη και ύδωρ, στην κυριολεξία, στα αφεντικά σας, υπουργάκο, παρακάμψατε τον λαό. Αυτό πληρώνετε τώρα και θα το πληρώνετε για καιρό.
Και μόνο τούτο σου γράφω, υπουργάκο: Η πολιτική σου αλητεία δεν έχει όρια. Μας προσβάλεις βάναυσα, είσαι προκλητικός και θρασύδειλος. Δεν δικαιούσαι εσύ να μιλάς για αγώνες, φυλακίσεις και θανάτους ανθρώπων για την εδραίωση της Δημοκρατίας στο παρελθόν. Γιατί ποτέ εσύ δεν έδωσες κανέναν αγώνα, υπαλληλάκος του Σημίτη ήσουνα και του ΟΟΣΑ. Μη μας μιλάς εσύ για αγώνες.
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και τώρα: Μαχόμαστε, για να έρθει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα, γιατί η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Και σου υπόσχομαι ότι θα μαχόμαστε, μέχρι να εδραιωθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα ετούτη που τη γέννησε. Και θα μαχόμαστε επίσης, μέχρι να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ασέλγησαν πάνω στη Δημοκρατία, στη χώρα και στους πολίτες της. Εντάξει, υπουργάκο; Κατανοητό;
Υπουργάκο, νομίζεις ότι έχεις βουλευτική ασυλία και δεν θα λογοδοτήσεις εσύ ποτέ. Να σου θυμίσω μόνο ότι το αδίκημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.
Υ.Γ. Κλείνοντας, θα σου πω και κάτι άλλο, θρασύτατε υπουργάκο. Ξέρεις τι ζητά ο λαός με λίγα λόγια; ΨΩΜΙ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ.
Στάθης Διομήδης απο .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: