Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου, δυσαρεστημένος από την άρνηση μελών του υπουργικού συμβουλίου να παραιτηθούν των υπουργικών θώκων και να δώσουν τη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν αποκλείεται να θέσει ορισμένα στελέχη εκτός κυβέρνησης.Σε περίπτωση που τα σενάρια αυτά επιβεβαιωθούν, την πόρτα της εξόδου θα αντικρίσουν η Κατερίνα Μπατζελή (αρνήθηκε να είναι υποψήφια για την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας) και ο Γιάννης Μαγκριώτης (αρνήθηκε να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας).
Αδιευκρίνιστο παραμένει το τι θα γίνει με το Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεν συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Μετά και την κατ' ιδίαν συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, όπου επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για να μην είναι υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής, δεν φαίνεται να τίθεται θέμα εξόδου.
Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 12 από τις 13 περιφέρειες και σε πέντε δήμους.
Εντός των ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα για τα Ιόνια Νησιά. Το πρόσωπο, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Τσούρα, έχει επιλεγεί και προέρχεται από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον καθηγητή Ηλία Μπεριάτο.

Οι υποψήφιοι στους δήμους:

Ο Γιώργος Καμίνης θα είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας, ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά και ο Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Στο δήμο Ρόδου υποψήφιος θα είναι ο Στάθης Κουσουρνάς και στο δήμο Πάτρας ο ΔημήτρηςΚατσικόπουλος.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες:

Αττική: Γιάννης Σγουρός
Κεντρική Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης
Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Άρης Γιαννακίδης
Δυτική Μακεδονία: Γιάννης Παπαιορδανίδης
Ηπείρου: Βαγγέλης Αργύρης
Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας
Δυτική Ελλάδα: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεά Ελλάδα: Κλέαρχος Περγαντάς
Πελοπόννησος: Πέτρος Τατούλης (με το συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος")
Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: