Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση της όρεξης με αερόβια άσκηση!

Όχι μόνο στην απώλεια των θερμίδων αλλά και στον περιορισμό της όρεξης για φαγητό έχει αποτέλεσμα η άθληση και πιο συγκεκριμένα το τρέξιμο όπως υποστηρίζουν με έρευνά τους Βρετανοί και Βραζιλιάνοι επιστήμονες.Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Καμπίνιας της Βραζιλίας οι νευρώνες που είναι κύτταρα του εγκεφάλου δίνουν "μήνυμα" στον ανθρώπινο οργανισμό πως είναι χορτάτος όταν αθλείται.
«Όταν ασκούμαστε, οι νευρώνες στέλνουν στον εγκέφαλό μας σήματα σαν αυτά που στέλνουν όταν έχουμε φάει καλά και νιώθουμε κορεσμό. Είναι σαν να μας προειδοποιεί το τρέξιμο ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε να τρώμε. Στην ουσία μας αποτρέπει από το να φάμε, και έτσι χάνουμε βάρος», είπε χαρακτηριστικά Βραζιλιάνος επιστήμονας ενώ από τη βρετανική ομάδα ο εκπρόσωπος ανέφερε:
«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι η σωματική άσκηση αποτελεί τη λυδία λίθο εναντίον της παχυσαρκίας, αλλά μόλις τώρα μπορέσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της γυμναστικής επάνω στον έλεγχο του σωματικού βάρους μας».
Και στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες έρευνες με αποτέλεσμα η τωρινή να επιβεβαιώνει όλες τις προηγούμενες.
Επίσης, τα επίπεδα της ορμόνης με την ονομασία «εγκεφαλική προέλευση νευροτροφικός παράγοντας» (ΒDΝF) θεωρείται από τους διαιτολόγους σημαντική για το χάσιμο κιλών αλλά και της μείωσης της όρεξης.
'Έρευνα πάνω στη συγκεκριμένη ορμόνη πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Σαντιάγο της Χιλή σε 7 άνδρες και οι 8 γυναίκες οι οποίοι για τρεις μήνες έκαναν αερόβια άσκηση. Οι ερευνητές με επικεφαλής τη Βερόνικα Αράγια είδαν τα επίπεδα της ΒDΝF πριν και μετά την αερόβια άσκηση και διαπίστωσαν πως σημειώθηκε σημαντική απώλεια βάρους και όρεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: