Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Παπανδρέου: Εκτός ευρώ χρεοκοπούμε και επίσημα

ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ"
Στο διακύβευμα των εκλογών αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ευθύνης προοδευτικής κατεύθυνσης, που να μπορέσει να αναλάβει το βάρος της συνέχισης της προηγούμενης προσπάθειας, για την διάσωση της χώρας. Παράλληλα τόνισε πως εκτός ευρώ χρεοκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου.
Οπως είπε ο κ.Παπανδρέου, ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν συντηρητικές λογικές και χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας πως «δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την μείωση του κράτους κ.α.» και προέβλεψε πως στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Super B της Πάτρας υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά την επιλογή του για το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δεν θα ήταν ένα δημοψήφισμα για το ευρώ αλλά για το αν δεχονται οι Ελληνες ή όχι τη δανειακή σύμβαση. Είπε μάλιστα ότι πίστευε πως η λαϊκή εντολή θα ήταν ισχυρή, ώστε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Επίσης τόνισε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Νικολά Σαρκοζί, Άγκελα Μέρκελ, Μανουέλ Μπαρόζο και άλλους ευρωπαίους ότι θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει. Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στην συνέχεια ο Νικολά Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
Αναφερόμενος στο έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι αποχωρώντας από την εξουσία η ΝΔ του παράδωσε την «καυτή πατάτα» αλλά και ότι δεν είπε την αλήθεια για το πραγματικό ύψος του ελλείμματος.
«Μόλις 2-3 ημέρες προ των εκλογών του 2009 ενημερώθηκα από τον Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, πως το χρέος μπορεί να είναι διψήφιο νούμερο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε μια μονοψήφιο, για να αποδειχθεί στην συνέχεια πως ήταν πάνω από 16%» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε: «Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία» τόνισε. «Σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις, όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Εξάλλου, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο «λεφτά υπάρχουν» σημείωσε πως υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στην συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοί τα έχουν.
Τέλος για την παρουσία του στην Αχαΐα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που ακούστηκαν πως δεν εκπροσωπείται επάξια η περιοχή, σημείωσε: «Τόσο η φυσική μου παρουσία θα είναι έντονη όσο και οι παρεμβάσεις μου θα είναι συνεχείς για την προώθηση ζητημάτων». Στάθηκε πάντως ιδιαίτερα στα θέματα που μπορούν να αναπτύξουν δράσεις στο νομό, όπως η διασύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: