Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τεχνητό, επικίνδυνο και αδιέξοδο»

Χωρίς κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης και με καταμερισμό των ευθυνών ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή, εκτιμά ο Ε.Βενιζέλος
«Η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ είναι ο μοχλός που πρέπει να χρησιμοποιήσει το εκλογικό σώμα για να πάμε στην κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» αναφέρει ο Ε. Βενιζέλος καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις αυριανές εκλογές.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, από όσους στηρίζουν την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Από όλους. Αλλιώς, η κυβέρνηση θα είναι υπονομευμένη. Δεν είναι λύση μια κυβέρνηση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απ' έξω, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι απ' έξω και θα ασκούν κριτική».
Τόνισε, επίσης, ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή παρουσία στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.».
«Σε μια κυβέρνηση της ΝΔ ή σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και απέναντι της τα 2/3 των Ελλήνων; Σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι τα άλλα 2/3 των Ελλήνων; Η κατάσταση είναι απολύτως αδιέξοδη» διερωτάται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα.
Υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικού διχασμού και δήλωσε ότι «φοβάται για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα»
«Πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς την υπογραφή των κομμάτων της αντιπολίτευσης ή έστω των μεγαλύτερων κομμάτων αυτής; Εγώ σας λέω όχι. Διότι όλη η προσπάθεια που θα κάνουμε για να εφαρμόσουμε την εφικτή πολιτική που προτείνω, της αναθεώρησης, γιατί αυτή είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί, θα εμφανίζεται ως τίποτα από την αντιπολίτευση. Θα εμφανίζεται ως κάτι το αποτυχημένο, το μικρό, ως μια κουτσουλιά» εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος.
Ενώ αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ανέφερε «τα εσωκομματικά θα τα δούμε μετά τα εθνικά θέματα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έχω νωπή εντολή να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή και θα το κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: