Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ολομέτωπη επίθεση από Γερμανία στο παρά ένα των εκλογών - Αυστηρές προειδοποιήσεις Μέρκελ και Σόιμπλε - Επιστολή - πρόκληση της Bild προς τους 'Ελληνες ψηφοφόρους - Εμείς σας πληρώνουμε και θα κάνετε ό,τι σας πούμε!

Συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή οι προκλητικές συστάσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την ελληνική εκλογή αναμέτρηση, παρόλο που η επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι δεν ανακατεύεται στις εκλογές!
Σε οξύ και ειρωνικό, σε πολλά σημεία, τόνο, η γερμανική ταμπλόιντ Bild, απευθύνει μέσα από τις σελίδες της επιστολή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους και στα ελληνικά και στα γερμανικά. Με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος» και υπέρτιτλο «Μια επιστολή της Bild από ανησυχία για την Ευρώπη», η Bild σημειώνει εισαγωγικά ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ''κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή το εάν η κρίση θα κορυφωθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη''.
Ιδού η προκλητική επιστολή της Bild:
''Αγαπητοί Έλληνες, είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές. Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι. H Bild λέει: Είναι στο χέρι σας. Έχει διαφορά.
Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από ΄μάς είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε. Αλλά εδώ και πάνω από δύο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ.
Οι Γερμανοί δεν θεωρούν αστείο το ότι παρόλα αυτά, στην Ελλάδα τους βρίζουν Ναζί.
Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε.
Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε. Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ το θέλουμε. Είναι στο χέρι σας.
Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής. Και πολύ φοβόμαστε: δεν το ΄χετε καταλάβει ακόμα. Φιλικά, η BILD σας''.
Επιπλέον, συστάσεις προς τους 'Ελληνες ψηφοφόρους και από τους Financial Times Deutschland, όπου μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε, υποχρέωσε τη γερμανική κυβέρνηση να μοιράσει διαβεβαιώσεις ότι δεν προσπαθεί να παρέμβει στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά το κείμενο – παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT (δεν αποτελεί μετάφραση. το κείμενο δημοσιεύτηκε στα ελληνικά):
''Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας''.
Μετά την προσβλητική παρέμβαση των FT Deutschland, σειρά πήρε και το γερμανικό περιοδικό Focus, που με τον πιο αναίσχυντο τρόπο, χαρακτηρίζει την Ελλάδα οίκο ανοχής!
Αρθρογράφος του άκρως προσβλητικού δημοσιεύματος είναι ο Γερμανός P. Seiffert, ο οποίος βρέθηκε για λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα. Ιδού πως περιγράφει τα όσα είδε από κοντά:
"Χρέος, κρίση, διαφθορά... Οι άνθρωποι είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας".
"H Ελλάδα μπορεί να είναι το λίκνο της δημοκρατίας, ωστόσο οι Έλληνες σήμερα αμφισβητούν το αν λειτουργεί", αναφέρει επίσης.
"Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο, δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού", σημειώνει επίσης.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, απέρριψε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης για το ελληνικό πακέτο διάσωσης και καλεί τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Τι δηλώνουν από πλευράς τους Γιούνκερ και Ραχόι.
''Είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές εκλογές να έχουν ένα αποτέλεσμα ώστε η επόμενη κυβέρνηση να πει: ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας,'' τόνισε η Μέρκελ, μιλώντας σε συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών.
'Εμμεση προειδοποίηση απηύθυνε άλλωστε και μέσω στενού συνεργάτη της.
Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή δηλώνει σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι ''εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ''.
Απέκλεισε, πάντως, έξοδο της Ελλάδας απ την ευρωζώνη ''μέσα στις επόμενες βδομάδες''.
Επιπλέον, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι ''στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισ. ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά".
Να σημειωθεί πως και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, απέκλεισε τη δυνατότητα να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του ελληνικού μνημονίου.
Ο Σόιμπλε, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στη σεναριολογία περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, ενόψει μάλιστα και της προεκλογικής επιχειρηματολογίας στη χώρα μας, απέκλεισε σε χθεσινές του δηλώσεις μία τέτοια προοπτική.
"Δεν επιτρέπεται να λέγονται ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η Ελλάδα ζούσε επί δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές της και δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα "το αποτέλεσμα των νέων εκλογών να είναι μια γρήγορα λειτουργούσα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της για την εξυγίανση της χώρας".
Σημείωσε πάντως ότι "η χώρα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική για να αποκτήσει το βιοτικό επίπεδο το οποίο οι Έλληνες δικαίως περιμένουν".
Υπενθυμίζεται εδώ, ότι ο Σόιμπλε πρόσφατα δήλωσε ότι η τρόικα σύντομα θα ανακαλύψει ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τους όρους της τελευταίας διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: