Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Από την δικτατορία του Παπα-δόπουλου, στην δημοκρατία του Παπα-νδρέου

Περίμενα λίγο να κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τα αφιερώματα των ΜΜΕ για την «μαύρη επέτειο» της 21ης Απριλίου 1967, με τα οποία μας βομβαρδίζουν εδώ και τρείς ημέρες.
Το αστείο στα «αφιερώματα» αυτά, αν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με δημοκρατικά μνημόσυνα μιας δικτατορίας, είναι ότι αναφέρουν λεπτομέρειες η εγκυρότητα των οποίων δεν έχει επαληθευθεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Ας δεχθούμε όμως, καλοπροαίρετα, και πάντα σύμφωνα με τα αφιερώματα στην «μαύρη επέτειο», ότι την 21η Απριλίου 1967 κατά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, υπήρξαν δύο νεκροί.
Ας δεχθούμε επίσης ότι κατά την διάρκεια των γεγονότων του πολυτεχνείου, υπήρξαν περί τους
100 νεκροί, οι οποίοι ετάφησαν σε ομαδικούς τάφους!!! (οι οποίοι ουδέποτε ανεκαλύφθησαν).
Και δεχόμαστε a fortiori, την ευθύνη του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Συνεπώς, από το 1967 έως το 1973, όσο διήρκεσε ο βίος του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, υπήρξαν 102 νεκροί, πολλοί βασανισθέντες, η τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο και βεβαίως η απουσία της δημοκρατίας με τις ποικίλες απαγορεύσεις και «παρακολουθήσεις» των λεγομένων αντιστασιακών, από τις αστυνομικές αρχές.
Αυτός είναι ο συνοπτικός απολογισμός της επταετούς δικτατορίας.
Ας επιχειρήσουμε τώρα ένα συνοπτικό απολογισμό της δημοκρατίας των δυόμιση τελευταίων ετών, της δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ.
2150 αυτοκτονίες πολιτών, που δεν άντεξαν στον δημοκρατικό παράδεισο της ευμάρειας και της ευτυχίας.
4 νεκροί σε διαδηλώσεις.
Άγνωστος αριθμός δολοφονηθέντων πολιτών (που πάντως είναι μεγαλύτερος των 1000), σε ληστείες και συναφείς εγκληματικές ενέργειες.
Και βεβαίως η Γερμανική οικονομική εισβολή στην Ελλάδα, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.
Τέλος δε, πρέπει να μνημονεύσω και τις ποικίλες απαγορεύσεις αλλά και παρακολουθήσεις ΟΛΩΝ των πολιτών, από το υπουργείο οικονομικών, μέσω των οικονομικών συναλλαγών τους.
Βλέπετε στην δικτατορία παρακολουθούσαν τους πολίτες για τα φρονήματά τους. Στην δημοκρατία του μνημονίου, παρακολουθούν την τσέπη τους.
Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά δεν είναι. Τα αποτελέσματα των συγκρίσεων είναι τρομακτικά, αλλά πριν σπεύσετε να με χαρακτηρίσετε ως «χουντικό», αναρωτηθείτε αν εσείς θέλετε να είστε δημοκράτες του μνημονίου και των ενεργουμένων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: