Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012 - Γκάλοπ Pulse: Το ΠΑΣΟΚ ίδιο ποσοστό με τον Καμμένο και τη "Χρυσή Αυγή"

Η Νέα Δημοκρατία παγιώνει το ποσοστό της σε χαμηλά επίπεδα στο 21,5% και η Αριστερά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα από το 9 μέχρι το 11,5%. Η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί στο 9% καθώς έχει περάσει στην κοινή γνώμη η άποψη ότι περισσότερο πρόκειται για "αριστερή εφεδρεία" των δυνάμεων του Μνημονίου, ειδικά μετά την δήλωση Κουβέλη ότι "Θα σεβαστεί ότι έχει υπογραφεί αναφορικά με τα Μνημόνια".
Το ιδιαίτερα θετικό για τις αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι ότι το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι "Θα πάνε να ψηφίσουν" έχει αυξηθεί δραματικά: Ενώ τον Νοέμβριο -πριν από την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου- βρισκόταν στο 23,5%, σήμερα έχει «πέσει» στο μισό και αγγίζει το 12%!
και όλοι οι νέοι ψηφοφόροι προέρχονται από τους παλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τώρα ψηφίζουν τα δύο "καθαρά" πατριωτικά/εθνικά κόμματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.
Η συσπείρωση της Ν.Δ. εξαιρετικά χαμηλή (46%) δεν μπορεί να ανατραπεί θεαματικά τις επόμενες τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές.
Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα αφού ο πυρήνας των ψηφοφόρων του είναι εξαιρετικά χαμηλός, ενώ η αποσυσπείρωση είναι εντυπωσιακή: 5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΚΚΕ, το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται από τη Δημοκρατική Αριστερά (11%), ενώ διαρροές υπάρχουν ακόμη και προς τη Χρυσή Αυγή (3%).
Στην ερώτηση της Pulse τι είδους κυβέρνηση είναι καλύτερη για τον τόπο, το 64% απαντά «συνεργασίας», ενώ το 21% «αυτοδύναμη μονοκομματική». Δηλαδή, ούτε καν εδώ πείθει η ΝΔ που έχει τεράστιο πρόβλημα πολιτικού σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: