Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Επιλογή πανικού» λέει ο Σαμαράς και ζητάει έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκτάκτως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζήτησε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά την αιφνιδιαστική εξέλιξη όπως προέκυψε από την ομιλία Παπανδρέου, αναφορικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει στον Κάρολο Παπούια την επικινδυνότητα της επιλογής Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές καθώς ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και μάλιστα σε βάθος τριμήνου, μπορεί να οδηγήσει σε εθνικό διχασμό.
Συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ χαρακτήριζε στο Newpost.gr την επιλογή Παπανδρέου ως εθνικά επικίνδυνη, μικροκομματική και βαθύτατα αντιλαϊκή. Την ίδια ώρα στελέχη της ΝΔ σημείωναν ότι μέσα στον πανικό του ο Πρωθυπουργός δε διστάζει να οδηγήσει την κοινωνία σε πολιτική ανατροπή, επιδιώκοντας να καταστήσει τους πολίτες συνενόχους σε μια απόφαση που μπορεί να γυρίσει τη χώρα πίσω στη δραχμή.
Μετά τις εξελίξεις αυτές πάντως, χθες υπήρξαν απανωτές επικοινωνίες ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τους στενούς επιτελείς του αναφορικά με τη στάση και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: