Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Spiegel: Η Χρυσή Αυγή απειλεί δημοσιογράφους για αποκαλύψεις εναντίον της

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρει πως η δημοσιογράφος του Εθνους Μαρία Ψαρρά η οποία έφερε στη δημοσιότητα τις συνεντεύξεις πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, δέχεται απειλές από μέλη του ακροδεξιού μορφώματος.
Σε δημοσίευμα του, το Spiegel σημειώνει πως μετά τις αποκαλύψεις των Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, το ακροδεξιό κόμμα υπέβαλλε μηνύσεις εναντίον τους.
Ειδικότερα δε, σημειώνει πως η Μαρία Ψαρρά η δημοσιογράφος του Εθνους η οποία έφερε στη δημοσιότητα συνέντευξη από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής το οποίο περιέγραψε την παραστρατιωτική οργάνωση του ακροδεξιού κόμματος, βρίσκεται μέσα στους 14 δημοσιογράφους, επικεφαλής καναλιών, σχολιαστές και αναλυτές τους οποίους έχει μηνύσει η Χρυσή Αυγή.
Στη συνέχεια, το Spiegel επικαλείται τις δηλώσεις τις οποίες φέρεται να παραχώρησε η κ. Ψαρρά στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού την Κυριακή: «Η δημοσιογράφος Ψαρρά, είπε στο Spiegel Online από αδιευκρίνιστη περιοχή πως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, αυτή και ένας συνάδελφος της δέχονται απειλές από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα θεώρησε πρόκληση την συνέντευξη, καθώς προέρχεται από πρώην μέλος του κόμματος που ανήκει ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς. Το κόμμα έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε ανάμιξη του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως η συνέντευξη είναι ψεύτικη».
Κλείνοντας, το Spiegel υποστηρίζει πως «η δημοτικότητα των νεοφασιστών έχει πληγεί από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις συνεπακόλουθες αποκαλύψεις» και αναφέρεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Εθνους η οποία δείχνει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να σημειώνουν μεγάλη πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: