Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει τον εαυτό του προαναγγέλλοντας εισιτήριο 25 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Μήπως με την σημερινή προαναγγελία του ο Υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι απέτυχε τελικά στους οικονομικούς στόχους για το 2013; ”
Τον πενταπλασιασμό του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, ξεκινώντας από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από διαβούλευση που είχε με την τρόικα.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στο 60% και να κλείσει η φαρμακευτική δαπάνη το 2014 στα 2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
«Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη της περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών», ισχυρίστηκε ο Υπουργός Υγείας.
Σε παλαιότερη τηλεοπτική του εμφάνιση, (όχι για σκοπούς τηλεπωλήσεων) ο κ. Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το εισιτήριο θα αυξηθεί μόνο εάν αποτύχουν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για το 2013.
Ο ίδιος μάλιστα, τότε, διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικοί στόχοι, όχι μόνον είχαν επιτευχθεί, αλλά ότι κατάφεραν να μειώσουν «έτι περαιτέρω» το κόστος της Υγείας.
Μήπως με την σημερινή προαναγγελία του ο Υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι απέτυχε τελικά στους οικονομικούς στόχους για το 2013;
Μήπως η αύξηση του εισιτηρίου ήταν δεδομένη για το 2014 και απλώς ο κ. Γεωργιάδης αγόραζε χρόνο και προσπαθούσε να κερδίσει, έστω και για λίγο, τις εντυπώσεις;
Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: